Dollár
395,72 Ft
Euró
417,33 Ft
Font
483,51 Ft
Bitcoin
16,934 $

Papírdobozban dobta ki a kismacskákat egy férfi, súlyos bírságot kapott tettéért

ugyeszseg.hu
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Állatkínzás vétsége miatt emeltek vádat azzal a 48 éves férfival szemben, aki az út szélén hagyta egy kisebb dobozba zárva az újszülött kismacskáit.

A férfi 2021. július 13-án, az esti órákban kitett hat darab, körülbelül öt-hat hetes korú macska kölyköt Füzesgyarmat külterületén, a 4212. számú úton és az út szélén egy nyitott papírdobozban sorsukra hagyta őket víz és élelem nélkül – írta az ugyeszseg.hu.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

A kismacskák alultáplált állapotban voltak, a kiszáradás jeleit mutatták, ezen felül Herpesz vírus okozta szemgyulladásban szenvedtek, illetve bolhásak és fül-rühesek is voltak.

Az út mentén, gondozás nélkül két-három napon belül bizonyosan elpusztultak volna. Nem volt nehéz megtalálni az elkövetőt, ugyanis a papírdobozon rajta volt a lánya neve, címe és telefonszáma. A kiscicák a füzesgyarmati mezőőr és az állatorvos segítségét követően menhelyre kerültek.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében pénzbüntetésre ítélje.