Dollár
393,56 Ft
Euró
408,13 Ft
Font
472,40 Ft
Bitcoin
16,846 $

Így néz ki most az ostromlott Szeverodonyeck városa (videó)

Fotó: MTI/EPA/Alessandro Guerra
not image

Borbély Fanni

2022. június 9. - 14:59

Az oroszok brutálisan ostromolják a várost, egy friss felvételen pedig látszik, mekkora a pusztítás Szeverodonyeckben.

Az orosz csapatok megkezdték az előrenyomulást Szeverodonyeck városában, szemtanúk pedig arról számoltak be, hogy az orosz tankok elindultak a város központja felé, s mindent elpusztítottak, ami az útjukba került.

Soron kívül Az Európai Unió Bírósága megvédte a paksi bővítést

Az ukrán hatóságok már napok óta arról beszélnek, hogy a város könnyedén a következő Mariupollá válhat az intenzív orosz ostrom miatt, hiszen az orosz erők ugyanazt a taktikát alkalmazzák: több órán keresztül, folyamatosan lövöldöznek, majd ágyúzás veszi kezdetét és újabb támadásokat intéznek, egészen addig, amíg nem tudnak előrenyomulni.

A helyiek arról számoltak be, hogy a várost megállás nélkül bombázzák az oroszok, a városban maradt mintegy 12-13 ezer civil pedig jelenleg is bunkerekben húzza meg magát. A helyi hatóságok becslései szerint közel 1500 civil vesztette életét Szeverodonyeck városában az orosz támadások közepette, de sokan a gyógyszerek hiánya miatt haltak meg.

A könyörtelen orosz bombázások teljesen tönkretették az infrastruktúrát és az épületek 90 százalékában komoly károk keletkeztek, de az áramellátás sem működik már a városban. A következő felvételen pedig látszik, mekkora pusztítást okoztak az oroszok Szeverodonyeckben: