Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,650 $

27 éve eltűnt férfit találtak meg élve egy lyukban, otthonától mindössze 200 méterre

A férfi életben van, a szomszéd birkaistállója alatt, egy szénával fedett lyukban élt, alig 200 méterre a családi háztól.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ahmed El Amine Nakib
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egészen meghökkentő történetről számolt be az El Khabar algériai újság: egy 27 évvel ezelőtt férfira bukkantak rá élve, mindössze 200 méterre a családi házától, egy szénával fedett lyukban. Az Omar Bin Omran néven említett áldozat 27 évvel ezelőtt tűnt el az algériai Djelfa városában, amikor mindössze 17 éves volt.

Családja azt feltételezte, hogy az észak-afrikai ország kormánya és különböző iszlamista lázadócsoportok között az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején 10 éven át dúló polgárháborúban halt meg. Csakhogy kiderült, hogy egész idő alatt mindössze 200 méterre lakott, egy szénakazlakkal fedett lyukban, a szomszédja birkaistállója alatt. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

A lap értesülései szerint a szomszéd rabolta el az akkor fiatal férfit, Omar családjának kutyája pedig felismerte a szagát, és a fogva tartási hely közelében kereste őt, ám a fogvatartó megmérgezte az állatot, hogy megpróbálja elriasztani a családot a további kereséstől.

A megmentéséről készült elmosódott videófelvételeken látható, amint a hatóságok zseblámpával világítanak a gödörbe, ahol Omart fogva tartották, miközben ő értetlenül néz fel rájuk. A helyi hatóságok megerősítették, hogy az emberrablással kapcsolatban letartóztattak egy 61 éves férfit, aki feltehetően egy köztisztviselő.

Az ügyészség elrendelte, hogy az áldozat orvosi és pszichológiai kezelésben részesüljön, a gyanúsítottat pedig a nyomozás befejezése után azonnal az ügyészség elé állítják. A tisztviselők azt ígérték, hogy a „förtelmes bűncselekmény elkövetője” ellen „szigorúan fognak eljárni”. A helyi média beszámolója szerint Omar a kezdeti sokk után a hatóságoknak elmondta, hogy „nem tudott segítségért kiáltani, mert elrablója megbabonázta”.