Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,058 $

Oroszország 30 évre emelheti a sorkötelezettségi korhatárt

Fotó: Ukrán katonák a kelet-ukrajnai Donyec-medencében lévő Szoledár határában 2023. január 11-én. Bahmut és Szoledár város térsége az utolsó olyan terület Donyeck megyében, amely még ukrán ellenőrzés alatt áll, és hónapok óta ádáz harcokat folytatnak érte az orosz és az ukrán erők. MTI/AP/LIBKOS
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Andrej Kartapolov szerint mindezt a sorkötelezettség alsó, 18 éves korhatárának megváltoztatása nélkül is meg lehetne oldani.

A BBC orosz szolgálatának hírei szerint egy volt orosz védelmi miniszterhelyettes arról tett javaslatot, hogy az ország 27-ről 30 évre emelje a sorkötelezettségi korhatárt az idei tavaszi sorozás idején.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Andrej Kartapolov, az Állami Duma védelmi bizottságának vezetője itt azt is elmondta, hogy mindezt a sorkötelezettség alsó, 18 éves korhatárának megváltoztatása nélkül is meg lehetne valósítani – írta a The Guardian.

Tavaly Szergej Sojgu védelmi miniszter javasolta a sorozási korhatárok megváltoztatását, a felső határt 30 évre emelve, azonban ő az alsó korhatárt is megemelte volna, mégpedig 21 évre.

A jelentésből az is kiderül, hogy Kartapolov feltehetőleg egy átmeneti lehetőségről beszél, amelyben egyelőre nem emelik az alsó határt, majd kiemelték, hogy a módosítást még nem hagyták jóvá, ezáltal nem is vezették be.