Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,228 $

Orbán elintézte, hogy Magyarországon legyen a legalacsonyabb a gáz ára

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Donald Trump (j) és Orbán Viktor miniszterelnök (j2) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
not image

Takács Petra

2022. szeptember 7. - 16:37

A magyar miniszterelnök szép csendben elérte, hogy Magyarországon legyen a legalacsonyabb a gáz ára.

Hiába bírálják, Orbán Viktor elérte, hogy Magyarországon a legalacsonyabb a gáz ára – írja a HírTv.hu a Financial Times cikke alapján.

Soron kívül Denisz Pusilin: Ukrajna már képtelen az önálló döntéshozatalra

A Financial Times hosszú cikkben elemezte az európai gázárakat. A brit lap megállapította, hogy a brit háztartások átlagos villamosenergia-ára legalább 30 százalékkal magasabb, mint sok európai szomszédjánál.

Hozzátették, hogy azért van ez így, mert az ország erősebben támaszkodik a földgázra az energiatermelésben, ez pedig keményen sújtja a fogyasztókat.

A lap megjegyezte, hogy Magyarországon a háztartási gázköltségek messze a legalacsonyabbak, és kifejtették, annak ellenére, hogy más EU-tagok bírálták a Moszkvával való kapcsolatát, Orbán Viktor miniszterelnök számos olyan megállapodást kötött Oroszországgal, amelyek alacsonyabb árú gázszállításokat biztosítanak – olvasható a HírTv.hu-n.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.