Dollár
393,41 Ft
Euró
406,77 Ft
Font
470,26 Ft
Bitcoin
16,254 $

Orbán Viktor szombat reggel ismertette az extra nyugdíjpénzek kifizetését

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2021. december 21-én. MTI/Benko Vivien Cher

Takács Petra

2022. október 1. - 08:47

Videós formában is üzent Orbán Viktor miniszterelnök az időseknek, közvetlen azután, hogy a Kossuth Rádiónak adott interjújában részletesen is kitért a témára.

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor megerősítette, természetesen továbbra is fontos láncszemei a magyar gépezetnek a nyugdíjasok. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy számíthatnak a 13. havi nyugdíjra, de ez nem minden, mert újabb plusz összegekhez juthatnak.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

A magyar kormány tartja az ígéretét, és több mint 10 éve dolgoznak azon, hogy a nyugdíjasok egyre jobb helyzetbe kerüljenek. Erre most még inkább szükség van, tekintve a hatalmas áremelkedést az élelmiszerpiacon.

Egyes termékek drasztikus áremelkedést mutatnak, és amíg az ukrajnai háború nem ér véget, illetve Brüsszel nem von vissza bizonyos szankciókat, ez aligha fog változni. A helyzet rendkívül aggasztó, a nyugdíjasok számára is, akik igyekeznek spórolni.

Orbán a szombat reggeli videójában hangsúlyozta, nem állnak meg a 13. havi nyugdíjnál, ismét inflációs nyugdíj-kiegészítést fognak fizetni, amit idén november 10-15. kapnak készhez az idős emberek.

Ahogyan Orbán fogalmazott, még itt sem állnak meg, mert a gazdasági növekedés mértéke alapján úgy látja, lehetőségük lesz idén is nyugdíjprémiumot fizetni a magyar nyugdíjasoknak, amit a tervek szerint a novemberi nyugdíjjal kapnak majd készhez.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.