Odegaard csak egy feltétellel távozhatna a Real Madridtól

Fotó: Twitter/Real Madrid C.F.
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 2. - 08:10

Érdekes információk derültek ki Odegaard esetleges távozásáról, ami még mindig a levegőben lóg, így nem zárható ki, hogy hamarosan váltani fog.

A Real Madridnál érdekes dolgok történnek a háttérben, miközben két klasszis védő már távozott, és lehetséges, hogy Mendy számára is kinyitják az ajtót. Ez azt jelentené, hogy pár hét leforgása alatt a királyi gárda elengedné a három legjobb védőjét.

A hírek szerint erre elsősorban Mbappé leigazolása miatt van szükség, neki csinálnak helyet a bérköltségekben, és noha a francia a világ egyik legjobbja, ha a védelem nem áll össze, neki sem lesz könnyű dolga.

Odegaard eredetileg távozott volna, ha Zidane a csapatnál marad, de a francia megint felállt a kispadról, akinek a helyét Ancelotti vette át. Az olasz szakember már közölte a norvéggal, ahogy olyannyira számít rá, hogy rendkívül fontos láncszemként tekint rá.

A Defensa Central a cikkében arról ír, hogy a klub nem akar mindenáron megválni a fiatal tehetségétől, és ragaszkodnak ahhoz, hogy csak egy bizonyos feltétel teljesülése esetén hajlandóak elengedni ezen a nyáron.

Ez a feltétel az lenne, hogy a kontraktus tartalmazna egy visszavásárlási záradékot. A lap úgy tudja, hogy a Real Madrid mindent megtesz azért, hogy Odegaard velük maradjon, de ha ez nem lehetséges, akkor készek eladni, mellé egy visszavásárlási záradékkal.

2015-ben, 16 évesen vásárolták meg a játékjogait, és sok pénzt fektettek a pályafutásába. Jelenleg 22 esztendős, és most kezd igazán beérni, emiatt sem akarják teljesen elengedni. A záradék lehetővé tenné azt, hogy valamennyivel magasabb összegért visszavásárolnák, mint amennyiért eladták.

A Real Madridnál azt gondolják, hogy Ancelotti jó hatással lesz Odegaardra, és nem fogja megbánni, ha marad. Ha a norvég mégis a távozás mellett dönt, a klub nem fogja hagyni, hogy vásárlási opció nélkül távozzon, ahogyan ezt korábban más játékosok eladásakor is tették.