Dollár
432,25 Ft
Euró
423,13 Ft
Font
481,05 Ft
Bitcoin
19,681 $

Novák Katalin: „Azt kívánom, hogy az Úristen kíméljen meg bennünket a háborútól”

Fotó: Facebook/Novák Katalin
not image

Takács Petra

2022. augusztus 21. - 14:53

Novák Katalin nagyon büszke a magyar katonák elszántságára, bátorságára, illetve a hazaszeretetükre, ami mindennek az alapja.

Ugyan Ukrajna relatíve messze van Magyarországtól, mégis közelinek érezzük a háborút a rengeteg menekült, az uniós szankciók és a gazdasági válság miatt. Egyúttal rámutat arra is, hogy nagyon fontos honvédség továbbfejlesztése, amit az elmúlt időszakban látványos módon felgyorsítottak.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

Nem vagyunk egy hatalmas méretekkel rendelkező ország, és a katonai állományunk is eltér több más nagyobb európai országhoz képest. Az azonban tény, hogy a magyar katonák a legjobbak között vannak, rendkívül tapasztaltak, elszántak, és már nem egyszer bizonyították ezt.

A köztársasági elnök is büszke rájuk, hiszen a hazánkat sok esetben a katonák tartják egyben, ők azok, akik védik a határainkat, és ha baj van, azonnal cselekednek. Rendkívül fontos láncszemei a gépezetnek, amiről soha nem feledkezhetünk meg.

Ezen háborús időkben még több szó esik a katonákról, és természetesen Novák is megemlítette őket augusztus 20-án. Kiemelte, hogy büszke rájuk, azokra is, akik most tettek esküt, miközben akár az életük árán is megvédik a hazát.

„Ma reggel a budapesti Kossuth téren felvontuk a nemzeti lobogót, és tanúi lehettünk a honvédtisztek avatásának. Büszke vagyok honvédtisztjeinkre, akik arra esküdtek, hogy akár életük árán is megvédik a hazát.” – írta a posztjában Novák Katalin köztársasági elnök.

„Köszönöm katonáink elszántságát, bátorságát, hazaszeretetét! Azt kívánom, hogy az Úristen kíméljen meg bennünket a háborútól, és őrizze katonáinkat és családjainkat békében!” – tette hozzá a bejegyzésében.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.