Tizenkét embert mészároltak le és felgyújtottak egy rendőrségi furgont a „banditák”

Nigériai férfiak az ország északnyugati részén fekvõ Zamfara államban 2021. október 7-én. A nigériai biztonsági erõk 187 túszt szabadítottak ki fegyveres bûnbandák fogságából a Zamfara különbözõ részein tartott razziák során. A helyi sajtó beszámolói szerint az emberrablók több mint ötven napig tartották fogva a túszokat. MTI/AP/Nigériai rendõrség
not image

Nagy Noel

2021. október 17. - 02:41

Legalább tizenkét embert mészároltak le egy terrortámadás keretében péntek éjjel a nigériai Zamfara államban.

A terroristák, akiket Nigériában csak „banditáknak” neveznek, Sakajiki falvát rohanták meg és nyitottak válogatás nélkül tüzet a civil lakosságra – számot be róla a rendőrségi közlemény alapján a helyi Sahara Reporters hírportál.

Mohammed Shehu szóvivő beszámolója szerint a rendőrség időben reagált a támadásra, ezért nem lett csak több halálos áldozat. Mint fogalmazott, a banditák helyi idő szerint csütörtök este 9-kor érkeztek meg és a falu elleni támadással egészen hajnal 4-ig nem is hagytak fel.

Legalább tizenkét emberrel végeztek a támadás során, valamint számos boltot, lakóházat és járművet gyújtottak fel, köztük egy rendőrségi furgont is. Egyelőre a 12 halott is előzetes szám, ez csak arra vonatkozik, akik a nyílt utcán haltak meg.

Helyi információk szerint egyébként a rendőrség minden erejével megpróbálta visszaverni a támadásokat, azonban a banditák sokkal többen voltak, mint ők. Shehu végül arra kérte az embereket, hogy maradjanak nyugodtak, a rendőrség ugyanis biztosítani fogja a falut.