Clouds
21 Budapest
Dollár
353,89 Ft
Euró
390,00 Ft
Font
438,56 Ft
Bitcoin
23,760 $

Német lap: Orbán biztos örül, hat hónapra a „barátai” veszik át Európa irányítását

Fotó: Ulf Kristersson svéd miniszterelnök érkezik az észak-európai államokat tömörítő Közös Expedíciós Haderő (JEF) nevű védelmi együttműködési szervezet állam- és kormányfői találkozójára Rigában 2022. december 19-én. MTI/AP/Roman Koksarov
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A cikk írója szerint a Svéd Demokraták egy náci csoportokból összeállt párt, amely a legnépszerűbb lett a legutóbbi választáson, így Ulf Kristersson miniszterelnök is tőlük függ.

Thomas Borchert újságíró a baloldali Frankfurter Rundschau című német lapban írt arról, hogy a jövő év első felében Svédország lesz az Európai Unió soros elnöke, amelynek bizonyára Orbán Viktor magyar miniszterelnök is nagyon örül.

Soron kívül Észak-Korea megint súlyosan megfenyegette az USA-t

Állítása szerint a svéd kormánypárt, az SD „vállaltan a magyar politikus barátjának tekinti magát, emellett támogatja annak tekintélyuralmi rendszerét” – derül ki a Mandiner beszámolójából.

Majd a cikk írója arra utalt, hogy a Svéd Demokraták egy náci csoportokból összeállt párt, amely a legnépszerűbb lett a legutóbbi választáson, így Ulf Kristersson miniszterelnök is tőlük függ, akit „bármikor megbuktathatnak”.

Továbbá úgy véli, nagy döbbenetet váltott ki a svédeknél, hogy egy sajtóértesülés szerint a koalíciós egyezség titkos záradéka kötelező konzultációt ír elő egyes kérdéseket illetően, mint például az éghajlatváltozás vagy a migráció.

Borcher itt kiemelte, hogy a svéd kormánypárt korábban világossá tette, nem látnak tudományos alapokon nyugvó bizonyítékot arra, hogy valódi klímaválságról van szó, emellett kijelentették, miszerint nullára kell csökkenteni a Svédországba érkező bevándorlók számát.