MSZP-LMP-Párbeszéd: ne legyen újabb online regisztráció, bárhol lehessen szavazni

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke, Karácsony Gergely fõpolgármester (k) és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetõje évzáró sajtótájékoztatót tart a Villányi úti konferenciaközpontban 2019. december 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 28. - 19:27

A Karácsony Gergely főpolgármestert támogató hárompárti szövetség javaslatokat fogalmazott meg az előválasztás második fordulójának lebonyolításával kapcsolatban.

Az elsőt Kunhalmi Ágnes közölte a három párt közös sajtótájékoztatóján, amely arról szól, hogy ne kelljen az előválasztás második fordulójában ismételten átesnie azoknak az online azonosításon, akik már leszavaztak az első fordulóban.

A három párt javaslatot tett arra is, hogy a második fordulót október 9. és október 16. között tartsák, Csárdi Antal (LMP) megfogalmazása szerint szándékosan vettek bele két hétvégét. Hozzátette: hasonló szavazói számra számítanak, mint az első fordulóban, amely valahol 600 ezer felett lesz.

Tordai Bence (Párbeszéd) közölte a hárompárti szövetség harmadik javaslatát, melynek értelmében a második fordulóban bárhol le tudjon szavazni mindenki élőben, ne csak a lakcíme szerinti sátorban.

Elmondásuk szerint ez az első forduló során is már gondot okozott, viszont a másodikban, ahol mindenki már csak miniszterelnök-jelöltekre szavaz, nem sok értelme van a lakcím szerinti szavazás megtartásának.

Kedd este fog zárulni az ellenzéki előválasztás első fordulója, amelyet követően kiderül, hogy melyik 106 képviselő fogja kihívni a Fidesz-KDNP kormánykoalíció jelöltjét a 2022-es országgyűlési választásokon.

Az is ki fog derülni, hogy melyik három miniszterelnök-jelölt fog megmérkőzni a második fordulóban egymással, hogy utána pedig kiderüljön, hogy személyesen Orbán Viktort ki fogja kihívni a miniszterelnöki székért.