Modricon múlik, hogy Kylian Mbappé mikor kaphatja meg Ronaldo mezszámát

Jorginho, a Chelsea (b) és Luka Modric, a Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjének visszavágó mérkõzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2021. május 5-én. MTI/EPA/Neil Hall
not image

Nagy Noel

2021.július.22 - 17:00

Nagy változásokat jöhetnek a Real Madridnál, már csak azért is, mert van rá esély, hogy még ezen a nyáron egy új sztár érkezik a csapatba.

Kylian Mbappé ugyanis egyre valószínűbb, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését a Paris Saint-Germain csapatával, a Real Madrid pedig már lesben áll, hogy lecsapjon a 22 éves fiatal francia támadóra.

Mindig nagy, egyébként főként szimbolikus kérdés egy-egy játékosnál, hogy vajon melyik mezszámban fog a pályára lépni. Bár Mbappé még nem a blancók játékosa, a Defensa Central végigfuttatta a gondolatot, hogy milyen mezszámot ölthet magára a francia.

Ennek a történetnek összesen két szereplője van Mbappé mellett, Luka Modric és Eden Hazard. Modric azért, mert ő viseli a legendás 10-es mezszámot, amelyet olyan játékosok viseltek előtte, mint Luis Figo.

A horvát aranylabdás középpályás azonban nem fiatal már focis viszonylatban, lassan betölti a 36. életévét, így egyre közelebb kerül a visszavonulás. Bár a következő szezonra még biztosan marad, ám egyáltalán nem biztos, hogy a 2022/23-as szezonba is belekezd.

Amennyiben Modric bejelenti távozását vagy visszavonulását, akkor a jelenleg 7-es mezben játszó Eden Hazard valósíthatja meg a nagy álmát és magára öltheti a blancók 10-es számmal ellátott ruhadarabját.

Amennyiben az a forgatókönyv valósul meg, hogy Hazard a 10-es mezt kapja, abban az esetben pedig Kylian Mbappé örülhet, ugyanis a spanyol nyelvű sportportál szerint bár mindkét mezt használta, igazán a 7-est szeretné magának, ami olyan legendákon tündökölt, mint Raul vagy Cristiano Ronaldo.

Ez azt is jelenti, hogy amennyiben Mbappé ezen a nyáron érkezik, egy szezon erejéig mindenképpen meg kell elégednie egy „kevésbé fontos” mezszámmal, csak abban esetben nyílhat meg a 7-esre a lehetőség, ha Hazardot értékesíti a csapat.