Kritikussá válhat a helyzet Mbappé körül, aki a Real Madridot akarja

Fotó: Twitter/Paris Saint-Germain
not image

Hujber Dávid

2021. július 20. - 21:17

A Real Madrid is őt akarja, és csak idő kérdése, hogy mikor valósul meg ez a házasság, amire oly régóta várnak.

A PSG már korábban teljesítette az egyik legnagyobb küldetését, amikor megállapodtak Neymarral a folytatásról. A korábbi pletykák szerint a brazil amiatt húzta el a hosszabbítást, mivel újra Messi mellett akart játszani a Barcelonában.

Miután a koronavírus okozta gazdasági válság rettentő negatívan érintette a katalán klubot, semmi esély nem lett volna Neymar visszatérésére, emellett a brazilnak messze nem tudnának annyi pénzt kínálni, mint a franciák.

Mbappé továbbra sem hosszabbított, és mint arról az AS beszámolt, csütörtökön jön el a bizonyos nap, amikor vissza kell térnie a kerethez, ami egyúttal egy újabb találkozót fog jelenteni számára a vezetőséggel.

Kissé hektikus napok elé nézünk, és ha Mbappé az eredeti tervek szerint csütörtökön visszatér, egy újabb olyan beszélgetés vár rá, ami eddig semmi eredményre nem vezetett, mert korábban már háromszor is nemet mondott kontraktusa meghosszabbítására.

Úgy tudni, hogy a klub és a játékos megállapodtak abban, hogy folytatják a tárgyalásokat, ha lejár az Eb utáni szabadság. Ezek a tárgyalások Mbappé részéről inkább szólnának az eladásáról, mint másról, amiről a PSG hallani sem akar.

Márpedig, ha nem adják el ezen a nyáron, jövőre semmi pénzt nem fognak kapni érte. Mbappé-nak nem lehet könnyű, és nemcsak a szerződéses helyzete miatt, mivel a vártnál sokkal hamarabb estek ki a kontinenstornáról, ráadásul a kihagyott büntetője után még több kritikát kapott a hazai sajtóban.

Másnap, mielőtt megkezdte volna a szabadságát, felhívta a PSG két vezetőjét, hogy biztosítsa őket arról, hogy nem hosszabbítja meg a 2022-ben lejáró szerződését, bár semmi kifogása nincs az ellen, hogy maradjon még egy szezont.

A PSG szeretne vele még legalább egyszer beszélni, meggyőzvén őt arról, hogy az új igazolásaik is arra utalnak, hogy megnyerhetik a Bajnokok Ligáját. Mbappé azonban továbbra is tartja magát a tervhez, és a Real Madrid játékosa akar lenni. Semmit sem erőltet, és ha kell, megvárja, amíg lejár a szerződése, és akkor sétál ki az ajtón.

A Real Madrid úgy tudja, hogy a PSG-nek 150 millió euró értékben kell eladnia játékosokat a pénzügyi fair play szabály miatt, és ez még az az összeg, amit valahogy biztosítani tudnának, ha eladnak egy-két játékost. Állítólag emiatt kellene mennie a brazil tehetségüknek is, bár Ancelotti ragaszkodik hozzá, amiből vita kerekedhet.

Mbappéhoz nagyon közel álló források azt mondják, hogy valami erősebb reakcióra számítottak a Real Madridtól, addig a spanyolok nem akarnak háborút a PSG-vel. Továbbra sincs szó belső nyomásgyakorlásról, ők is várnak.