Dollár
393,99 Ft
Euró
413,00 Ft
Font
479,72 Ft
Bitcoin
16,983 $

Akár mínusz 4 fok is lehet éjszaka, a maximum 19 fok körül alakul pénteken

Fotó: Pixabay
not image

Borbély Fanni

2022. október 20. - 23:58

Noha napsütésre számíthatunk napközben és akár 19 fokig is felmelegedhet a nappali hőmérséklet, éjszaka fagypont alá is zuhanhat a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön az ország nagy részén döntően derült, napos idő várható, de a nyugati határszélen, a déli óráktól az Északi-középhegység mentén is lehetnek felhősebb körzetek.

Kora estére kiderül az ég, majd nyugat felől elkezd megnövekedni a fátyolfelhőzet, amely hajnalig nagyjából a Tisza vonaláig jut. Főleg keleten foltokban pára, köd képződhet.

Pénteken a nap első felében fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, amiből a legtöbb a keleti országrészben lesz. Délutántól helyenként már elkezd megvastagodni a felhőzet, így erősen felhős részek is előfordulhatnak.

Számottevő csapadék nem valószínű. A keleti, majd déliesre forduló légmozgás időként megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon többnyire 2 és 7, míg keletebbre 0 és -4 fok között várható. A fagyzugokban, illetve a homokhátságokon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 12 és 19 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb.

(MTI)