Clouds
21 Budapest
Dollár
367,97 Ft
Euró
394,73 Ft
Font
442,51 Ft
Bitcoin
22,959 $

Mickey Rourke védelmébe vette Alec Baldwint a forgatáson történt tragédia kapcsán

Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mint ismert, Alec Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelnek vádat, miután a Rust című film forgatásán halálos sebet ejtett az operatőr Halyna Hutchinson.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Santa Fe-i kerületi ügyész csütörtökön közölte, hogy vádat emelnek Baldwin ellen a tavaly a Rust című film forgatásán történt véletlen lövöldözés miatt, melynek következtében az operatőr életét vesztette.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

A stáb fegyverekért felelős tagja, Hannah Gutierrez-Reed ugyanezzel a váddal néz szembe, míg David Halls rendezőasszisztens vádalkut kötött a halálos fegyver gondatlan használatának vádja kapcsán. A rendezőasszisztens esetében végül felfüggesztett börtönről és hat hónap próbaidőről döntöttek.

A Newsweek jelentése szerint a csütörtöki események után megszólalt Mickey Rourke is, aki azonnal védelmébe vette Baldwint: a 70 éves színész csütörtök este Instagramján tett közzé egy hosszas bejegyzést, melyben többek között azt írta, hogy “borzasztó és szörnyű”, hogy vádat emeltek Baldwin ellen.

“Általában soha nem szoktam beleszólni abba, hogy mi történik valakinek a forgatásán. Szörnyű tragédia, ami Halyna Hutchins operatőrrel történt. De Alec Baldwin színészt semmiképp sem kellene megvádolni bármilyen gondatlansággal.”

Hangsúlyozta, a legtöbb színész semmit sem tud a fegyverekről, különösen akkor, ha nem fegyverek közelében nőtt fel. Rámutatott, Baldwin nem otthonról hozta azt a fegyvert a forgatásra, hanem a fegyvertáros adta a kezébe.

Rourke számára sem idegen a kellékfegyverek használata a forgatásokon, hiszen megannyi akciófilmben szerepelt már, melyekben fegyvereket használtak. Ennek kapcsán kiemelte, néhány esetben a rendezőasszisztens is adhat kellékfegyvert a színésznek, ám ez alapvetően a fegyverkezelő feladata. Aki azért felel a forgatáson, hogy biztonságosan használják a kellékeket. Végezetül kiemelte, meglátása szerint semmiképpen sem szabad Baldwint hibáztatni “ezért a szerencsétlen tragédiáért”.