Megmagyarázhatatlan földrengésre és hangrobbanásra ébredtek egy városka lakói

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. október 14. - 15:13

Vasárnap virradóra rejtélyes földrengető detonációra lettek figyelmesek a New Hampshire államban élők.

Általában az ilyen hírek felkerülnek az újságok és hírportálok címlapjaira, a vasárnapi eset kapcsán azonban semmiről sem számoltak be, hiszen a geológiai intézetek egyetlen földrengéshez köthető jelenséget sem regisztráltak az ominózus hajnalon – írta a The New York Times portál.

Valós magyarázat hiányában elkezdődtek a találgatások, vajon mi állhatott a furcsa robbanások mögött; sokan felhozták, minden bizonnyal meteorbecsapódás vagy az amerikai légierő tesztelései okozhatták a detonációkat.

New Hampshire-ben egyébként meglehetősen gyakoriak az enyhe földrengések, legutoljára augusztus végén mértek Richter-skála szerinti 1,7-es magnitúdójú mozgásokat, ám a jeleket minden esetben érzékelték a szeizmográfokkal.

Don Blakeman geofizikus a lap megkeresésére elmondta, annak ellenére, hogy nem sikerült detektálni a földrengést, még nem zárható ki annak a ténye, hogy időközben megtörtént.

Ez mégsem ad választ a New Hampshire-i lakosok kérdéseire és aggályaira, hiszen a szakértők is értetlenül állnak a helyzet előtt, és azóta is próbálnak rájönni, honnan érkezhetett a „nagy bumm”.

Természetesen a legmerészebb elmék a földönkívüli létformák látogatását sem hagyták ki a lehetséges opciók közül, azonban ha logikusabban gondolkodunk, akkor valószínűsíthetően természeti jelenségek együttes hatásai okozhatták a robbanások tömkelegét.