Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,08 Ft
Euró
378,28 Ft
Font
441,15 Ft
Bitcoin
41,491 $

Meghalt Olaszország legidősebb embere

113 éves korában hunyt el Domenica Ercolani, aki azt vallotta, „jobban élsz, ha jó vagy”.

Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Olaszország legidősebb embere, az urbinói születésű Domenica Ercolani pénteken, 113 éves korában hunyt el a Marche régióban található Pesaróban – írta meg az ANSA vasárnap saját forrásaira hivatkozva.

Ercolani 1910. július 3-án született a körülbelül 13 ezer lakossal rendelkező kisvárosban, Urbinóban, majd feleségül ment a helyi vasútállomás vezetőjéhez. A közép-olaszországi Marche régióját sosem hagyta hátra, mindig az otthona volt. Soron kívül Orbán Viktor egykor hivatásos, fizetett Mikulás is volt

Lánya, a 87 éves Alessandra Rupalti a végsőkig mellette volt, segítette és támogatta. Elmondása szerint édesanyja sosem szedett gyógyszereket, illetve sosem volt olyan betegsége, amely megfosztotta volna az erejétől, vagy cselekvőképtelenné tette volna.

Orvosa is alátámasztotta ezt, egyúttal kijelentette, az asszony „kivételes fizikummal rendelkezett”. Ercolaninak öt gyermeke született, közülük a legfiatalabb pedig két unokával ajándékozta meg, akiket nagyon szeretett.

Minden reggel hétkor kelt, bőséges és tápláló reggelit fogyasztott, napközben pedig szeretett rádiót hallgatni. Emellett fontos volt számára, hogy az otthona rendben legyen, sokat sürgött-forgott. Ajtaja mindig nyitva állt mások előtt, akiknek elmondta: „jobban élsz, ha jó vagy”.

A gázai konfliktus kezdete óta Irán 127 kivégzést hajtott végre

Emberi jogi csoportok szerint Iránnak "jól jött" a véres konfliktus Izrael és a Hamász között, ugyanis míg mindenki a háborúra figyelt, Irán kivégzett 127 embert.