Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

Meghalt egy 48 éves apa, miután órákon át ellátatlanul maradt a sürgősségi váróján

Fotó: Twenty20

Takács Petra

2022. január 13. - 05:32

Egy 48 éves kétgyermekes apa meghalt, miután a szívrohamát követően kilenc órán keresztül ellátatlanul maradt egy sürgősségi váróteremben.

Jake Roche felesége, June elmondta, hogy a múlt hónapban egy nottinghami kórházba vitte a férjét, miután a férfinak rosszullétei voltak egy nemrégiben bekövetkezett szívrohamból lábadozva, melynek során három agyvérzést kapott és részben megvakult.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

Akkor vérhígítót adtak neki és hazaküldték, de két nappal később fájdalmat érzett a mellkasában és a nyakában. December 11-én este fél 11-kor érkeztek a feleségével a sürgősségire, de csak másnap reggel fél 8-kor kerültek sorra, amikor végül átszállították a férfit egy másik kórház akut kardiológiai osztályára.

Ezután további 36 órát töltött az életéért küzdve az akut kardiológiai osztályon, mielőtt állapota romlani kezdett, ez pedig arra késztette az orvosokat, hogy az intenzív osztályra szállítsák, ahol sajnálatos módon már nem tudták megmenteni – jelentette a Metro.

“Lehet, hogy Jake nem élte volna túl, bármit is tettek volna. De a hosszú várakozás, a fájdalom és a fáradtság, amit az intenzív osztályon elszenvedett, egyszerűen nem segíthetett rajta” – mondta a megtört feleség.

Az asszony megrázó beszámolója, amely a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálatot (NHS) fenyegető személyzeti válságra és egészségügyi túlterheltségre hívja fel a figyelmet, további aggodalmakat váltott ki a közösségi médiában is.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.