Vesztegzár alatt a Capitolium, egy támadót meglőttek

Fotó: Michael Judkins/Pexels
not image

Kornis Vivien

2021. április 2. - 19:47

Lezárták a Capitolium épületét és a környező utcákat egy biztonsági fenyegetés miatt.

Az Egyesült Államok Capitoliumát és a kongresszusi épületeket vesztegzár alá vonták és nagy mennyiségű rendőrtisztet vezényeltek ki a helyszínre egy biztonsági fenyegetés miatt – írja a Straits Times.

Leigh Ann Caldwell újságíró a Twitteren azt írja, hogy a komplexusban ragadt és egy helikopter is köröz az épületegyüttes felett.

A Capitolium személyzetét üzenetben értesítették, hogy maradjanak távol az ablakoktól és ajtóktól, ha kültéren tartózkodnak, vonuljanak fedezékbe, és se ki, se be ne lépjenek az épületbe.

A CNN tudósítója mentőkre lett figyelmes, egy személyt hordágyon vittek el.

Az RT értesülései szerint két rendőrt elütöttek.

A Sky News azt írja, egy személyt meglőttek.

Frissítés:

A Capitolium rendőrsége hivatalos Twitter-oldalán is megerősítette, hogy egy járművel próbáltak áthajtani a barrikád északi részén, amelyet végül a gyanúsított két rendőrbe vezetett bele. Mint írták, a gyanúsítottat már őrizetbe vették és mindkét rendőr megsérült, akiket azóta kórházba szállítottak.

Az NBC News értesülései szerint azt követően, hogy a gyanúsított becsapódott a barrikádba, kiugrott a járművéből késsel felfegyverkezve, támadólagos szándékkal, ám az egyik rendőr lövéssel semlegesítette.

Ahogyan erről külön cikkünkben beszámoltunk, az egyik rendőr nem élte túl a támadást, életét vesztette a kórházban. Ez itt olvasható.