Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Megállás nélkül bombázták az oroszok Ukrajnát az éjszaka folyamán

Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A legfrissebb jelentések szerint az orosz erők az éjszaka folyamán megállás nélkül bombázták Kelet- és Dél-Ukrajna területeit, miközben beköszöntött a kemény tél.

A Guardian az AP jelentése nyomán számolt be arról, hogy a Kijevet vasárnap tartósan beborító hó elemzők szerint egyre nagyobb hatással lesz a konfliktus irányára, kiemelve, hogy a téli időjárással érkező fagy rendkívül kimerítő harci körülményeket hoz majd magával.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Szakértők megosztották, a folyamatos esőzés és az emiatt kialakult sáros harctéri viszonyok jelentősen megnehezítik mindkét fél dolgát, így egyes területeken nagy eséllyel megszakadnak a harcok.

Az elmúlt két hétben legkevesebb két alkalommal intéztek tüzérségi csapásokat az orosz erők Ukrajna ellen, míg az energetikai infrastruktúrát ért célzott orosz csapások miatt az ukrán szolgálatok éjjel-nappal azon dolgoztak, hogy helyreállítsák a kulcsfontosságú alapszolgáltatásokat az országban.

Sok ukránnak csupán napi néhány órányi áram jutott, ám sokan jelenleg teljes mértékben áram nélkül kénytelenek boldogulni. Az Ukrenergo, az állami villamosenergia-hálózat üzemeltetője vasárnap arról számolt be, hogy az áramtermelők jelenleg a kereslet mintegy 80 százalékát biztosítják, ami javulás a szombati 75 százalékhoz képest.

A donyecki terület kormányzója arról számolt be, hogy az elmúlt 24 órában legkevesebb 5 ember vesztette életét a lövöldözésekben. Harkov kormányzója pedig arról jelentett, hogy az északkeleti régióban történt orosz csapások nyomán legkevesebb egy ember életét vesztette, további három pedig megsérült.