Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
38,932 $

A Marvelek az MCU történetének egyik leggyengébb nyitóhétvégéjét fogja produkálni?

A kezdeti előrejelzések szerint a film 75-80 millió dollárral nyitott volna amerikai viszonylatban, de ezek a számok az elmúlt hetekben 60-65 millió dollár közé zsugorodtak.

Fotó: Unsplash
Kult

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Tagadhatatlan tény, hogy a Bosszúállók: Végjáték elképesztő bevételt ért el, egyúttal A galaxis őrzői: Vol. 3 is nagyon népszerű volt a mozikban, az alkotók pedig abban bíznak, hogy a Marvelek is szépen teljesít majd. Ám úgy tűnik, hogy ez az elképzelés nem igazán fog megvalósulni.

Ugyanis a héten az amerikai mozikba kerülő Marvelek nagy eséllyel a Marvel Moziverzum történetének egyik leggyengébb nyitóhétvégéjét fogja produkálni. A kezdeti előrejelzések szerint a film 75-80 millió dollárral nyitott volna amerikai viszonylatban, de ezek a számok az elmúlt hetekben 60-65 millió dollár közé zsugorodtak. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

A Comscore szerint az elmúlt években egyetlen MCU-film sem nyitott ilyen alacsony tartományban. Az NBC News megjegyzi, két film volt, amik 60 millió dollárnál alacsonyabban nyitottak, mégpedig a 2008-as Hihetetlen Hulk (amely 55 millió dollárt hozott a konyhára), illetve a 2015-ös A Hangya (57 millió dollár).

„A Marvel kasszasikerlistája gyakorlatilag páratlan, a címek mélysége és szélessége, a megdöbbentő számú rekord, a rajongók elismerése és a puszta bevételtermelő erő tekintetében”

– mondta Paul Dergarabedian, a Comscore vezető médiaelemzője.

Majd hozzátette: „Sajnos a számtalan spinoff, folytatás és univerzum mind a nagy-, mind a kisképernyős változatokban, valamint az időnként nem egyértelmű marketingüzenet vegyes kritikai és rajongói reakciókat eredményezett, így a Marvel néhány legutóbbi nagyvásznas produkciója csalódást keltő bevételi eredményhez vezetett”.