Clouds
21 Budapest
Dollár
359,33 Ft
Euró
389,68 Ft
Font
443,60 Ft
Bitcoin
22,819 $

Májusban folytathatják a Spanyol bajnokság küzdelmeit

Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Teljesen megbénította a koronavírus járvány a sportküzdelmek kiírásait, így a labdarúgásét is. Valamennyi országban nagy tanakodás tárgyát képezte az elmúlt hetekben, hogy mikor és milyen formában folytassák és fejezzék be a 2019-20-ra kiírt bajnokságokat.

Spanyolországban felmerült a lehetősége annak, hogy a legjobb esetben akár május 28-ától kezdve folytathatják az idei küzdelmeket – legalább is ezt állítja a La Liga elnöke, Javier Tabas. Három potenciális újraindítási dátumot vetettek fel a liga jövőjéről való megbeszélés során: május 28-at, június 6-7-et és június 28-at.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

Annak érdekében, hogy minimalizálják a kockázatot, Tabas nem zárja ki, hogy vagy zártkapus meccseket rendelnek el, vagy korlátozzák a stadionokba befogadható szurkolók számát a járvány helyzetétől függően.

A La Liga a COVID-19 járvány következtében történő leállások miatt már 150 millió eurós veszteséget könyvelhet el, amit a kiesett jegy- és szponzorbevételek tesznek ki, ugyanakkor Tabas szerint, ha nem sikerül újraindítani az idei kiírást, akkor ez a veszteség akár 1 milliárd euró körüli is lehet, ami sok csapat sorsát veszélybe sodorná.

Kijelentette azonban, hogy nem fognak a spanyol kormánytól pénzügyi támogatást igényelni, ami azt jelenti, hogy a központi kormány önállóan dönthet arról, hogy segítséget nyújt-e a futballnak. A spanyol ligákban egyébként elkezdte megmutatni a tüneteit a válság, ugyanis összesen nyolc első és másodosztályú klubnak kellett már megválnia játékosoktól.

Március 11 óta nem láthattunk a pályán spanyol klubot, utoljára az Atletico Madrid lépett pályára a Bajnokok Ligájában, ahol a Liverpool csapata ellen jutottak tovább a legjobb 8 közé. Ha a legjobb forgatókönyv szerint alakul a helyzet, akkor ez a futballcsend – legalábbis spanyol viszonylatban – május végén már megtörhet.

Eközben a vírus más területeken is éreztetheti a hatását:

https://liner.hu/a-koronavirus-500-millio-embert-taszithat-szegenysegbe/