Clouds
21 Budapest
Dollár
359,41 Ft
Euró
390,62 Ft
Font
445,58 Ft
Bitcoin
23,120 $

A magyarok 64 százaléka érzi magát egészségesnek

TÉMÁK:
#EU #magyarok
Fotó: Unsplash/Towfiqu barbhuiya
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Eurostat közzétette legfrissebb adatait 2021-re vonatkozóan, az elemzésből pedig kiderült, hogy a magyarok mindössze 64,8 százaléka érzi magát egészségesnek.

Az Eurostat közzétette legfrissebb elemzését 2021-re vonatkozóan az EU-ban élő 16 évesnél idősebb emberek egészségi állapota kapcsán, melyet a Napi.hu is szemlézett. Az adatokból kiderült, hogy az uniós állampolgárok 69 százaléka érzi jónak az egészségi állapotát, míg a magyarok esetében ez az arány 64,8 százalék.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A nemek szerinti lebontásból pedig kiderült, hogy az EU-s országokban élő férfiak 72 százaléka, míg a nők 67 százaléka ítéli jónak egészségi állapotát. Az EU tagállamai közül a legegészségesebb ország Írország lett, ahol a legmagasabb az egészségesek aránya, a második Görögország, a harmadik helyen pedig Ciprus végzett.

Forrás: MTI

Egészségi állapot tekintetében a legrosszabb helyeken Litvánia, Lettország és Portugália szerepel. A legszembetűnőbb különbséget 9 százalékponttal Lettországban mérték, majd őket követte Románia a maga 8 százalékával.

Litvániában a férfiak és a nők közötti különbség mértéke 7 százalékpont volt. Írország az egyetlen kivétel az adatok szerint, ott ugyanis a jó egészségi állapotról nyilatkozó nők aránya mindössze 0,4 százalékponttal haladta meg a férfiakét.