Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,18 Ft
Euró
386,57 Ft
Font
454,40 Ft
Bitcoin
69,434 $

Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

Azt követően, hogy Irán támadást indított Izrael ellen, az a döntés született, hogy magasabb fokozatra emelik a terrorkészültséget Magyarországon.

...svg content...Fotó: A Terrorelhárítási Központ (TEK) járműve Zalaegerszegen 2023. február 20-án egy társasházi lakásban elfogták azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott. MTI/Katona Tibor
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor azonnal összehívta a Védelmi Tanácsot azt követően, hogy Irán támadást indított Izrael ellen. Nem sokkal később fontos döntések születtek, miközben Orbán hangsúlyozta, a magyar kormány maximálisan elítéli azt, amit Irán tett Izraellel szemben, akik továbbra sem indítottak ellentámadást.

Egyre több ország reagált az eseményekre, Oroszország is üzent a feleknek, majd Kína is megtette ugyanezt. A helyzet súlyos a Közel-Keleten, ahol hosszú hónapok óta háború dúl a Gázai övezetben, és az izraeli hadsereg jelenleg is magas készültségben végzi a feladat ait az iráni támadás okán, akik hangsúlyozták, tízszer ekkora erővel is le tudnak csapni, ha azt szükségesnek látják.

Olaszország már a legmagasabb fokú riadókészültségben van Irán miatt, és most kiderült, hogy Magyarországon is növelték a terrorkészültséget. Erről a Magyar Nemzet számolt be, hozzátéve: „Ez azt is jelentheti, hogy ismét megerősített rendőri erők jelenhetnek meg a közterületeken, illetve megemelik a védett személyek, stratégiai vállalatok, veszélyes üzemek, zsidó felekezethez köthető intézmények biztonsági szintjét is.”

A lap úgy tudja, hogy Orbán Viktor kérésének megfelelve rendelték el a terrorkészültség magasabb fokozatát, ami „alapvetően intenzívebb titkosszolgálati információcserét, szigorúbb védelmet jelent a kiemelt létesítményeknek és állami vezetőknek, illetve megerősített rendőri jelenlétet a közterületeken, a tömegrendezvényeken, valamint a zsidó felekezethez tartozó intézményeknél.”

A terrorkészültség megemelését a civilek is érzékelhetik, miután több fegyveres járőrt láthatnak majd a nagyobb városokban, azok közterületein. Adott esetben a védekezésbe a Magyar Honvédség is besegíthet, ráadásul közeleg a fesztiválszezon, ami számos tömegrendezvényt vonz majd magával, mely szigorúbb felügyeletet igényel.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.