Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,15 Ft
Euró
389,02 Ft
Font
457,37 Ft
Bitcoin
68,610 $

Nagy bejelentést tett Orbán Viktor Irán Izrael elleni támadása után

Magyarország miniszterelnöke egy igen súlyos helyzet kapcsán tett bejelentést azt követően, hogy összehívta a Védelmi Tanácsot.

...svg content...Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Már mindenki értesülhetett róla, hogy Irán támadást intézett Izrael ellen, de a lövedékek 99%-át ki tudták lőni, köszönhetően az USA-nak is, akik ugyan nem támogatják, és nem is vesznek részt Irán esetleges megtámadásában, védelmet nyújtanak az izraeli népnek.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter az elsők között reagált a helyzetre, majd bejelentették, Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot. Orbán elmondta, elítélik a támadást, mely azzal fenyeget, hogy államközi háború dúlja fel az egész Közel-Keletet, ami pedig súlyos fenyegetést jelent az egész világra. Soron kívül Változékony időnk lesz az első nyári hétvégén

Kiemelte, Magyarországra is fenyegetést jelent a helyzet, ami miatt átbeszélték, milyen nemzetbiztonsági és gazdasági következményekkel járhat mindez. Utasítást adott a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják. Kedden pedig Brüsszelbe utazik Orbán Viktor, ahol az európai vezetőkkel áttekintik a kialakult háborús helyzetet.