Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,35 Ft
Euró
388,19 Ft
Font
456,46 Ft
Bitcoin
67,425 $

Az USA nem hajlandó támogatni Izrael Irán elleni ellentámadását

Ha Izrael ellencsapást is tervez Iránnal szemben, azt nem fogja támogatni az USA, katonai szinten sem.

...svg content...Fotó: Unsplash/Thomas Ashlock
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nemrég bekövetkezett az, amitől sokan tartottak, Irán megtámadta Izraelt. Százával küldték a lövedékeket a katonai célpontok felé, de az izraeli kormány szerint ennek közel 100%-át meg tudták semmisíteni. A lövedékek 99%-a semmisült meg idő előtt, viszont Iránnak bőven vannak még a raktáron ezekből a fegyverekből.

Irán tisztázta, tízszer nagyobb csapást is képesek mérni Izraelre, de ha az izraeli kormány nem tervez választ ellenük a legutóbbi akció után, nem indítanak újabb támadást ellenük. Ezzel most Izrael kezében van a konfliktus folytatása, bár a korábbi hírek szerint a vezetés igenis tervezhet valamilyen válaszcsapást. Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

Ezzel együtt Izrael folytatja a háborúját Gázában, a legkisebb mértékben sem akarnak visszavenni a lendületből, hiába az iráni helyzet. Miközben Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot a történtek miatt, az USA tisztázta, nem támogatja azt, hogy Izrael válaszcsapást mérjen Iránra, és abban nem is vesz részt, de védelmet ugyanúgy biztosít, mint ahogyan azt eddig is tette.

Az USA nem támadja meg Iránt

Az Al Jazeera azt írja, egy amerikai tisztviselő szerint Biden azt mondta Izrael miniszterelnökének, Netanjahunak, hogy az USA közvetlenül nem vesz részt Irán elleni offenzív műveleteken, nem akarnak velük további konfliktust. Biden most azon dolgozik, hogy valahogyan visszafogja Netanjahut, jobb belátásra bírja.

Korábban is hevesen kritizálta az izraeli kormányfőt, és ugyan az iráni támadást követően sokkal jobban támogatta, a színfalak mögött azt gyanítják, hogy nagyon világosan fogalmazott, miszerint ne reagálja túl a dolgot.

Úgy tudni, amikor Biden vázolta a helyzetet, miszerint azt USA semmilyen támadó hadművelet nem indít Irán ellen, és nem is támogatja az ehhez hasonló művelteket, az izraeli miniszterelnök erre úgy felelt, megérti.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.