Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,35 Ft
Euró
388,19 Ft
Font
456,46 Ft
Bitcoin
67,425 $

Az USA tartja a szavát, sorra semmisíti meg az Izraelre kilőtt iráni lövedékeket

Az USA tartja a szavát, és nem érte őket váratlanul Irán támadása Izrael ellen, akik megtorlásra készülhetnek.

...svg content...Fotó: Unsplash/Paddy Kumar
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

A hírszerzési információk beigazolódtak, Irán nemrég támadást indított Izrael ellen, amivel még súlyosabbá tették a helyeztet a Közel-Keleten. Röviddel a támadás után a brit légierő is reagált a gépeivel az érintet területen, és segítik a védekezést, illetve azon is dolgoznak, hogy megelőzzék a további támadásokat.

A magyar kormány szintén az elsők között adott reakciót Irán támadására, amit mélységesen elítélnek. Joe Biden, az USA elnöke pedig nemrég arról beszélt, biztos abban, hogy Irán támadni fog, de felkészültek erre, és segítik Izraelt, akik fontos szövetségeseik, és minden támogatást megadnak számukra. Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

Az amerikai hadsereg az elmúlt órákban számtalan drónt fogott el, amiket Iránból indítottak Izrael ellen. Ezeket az eszközöket már Szíria és Jordánia felett kilőtték, azok nem tudtak igazi károkat okozni. Irán rengeteg fegyvert vetett be alig pár óra alatt, az eddig lezajlott három hullám során több mint 100 kamikaze drónt indítottak katonai célpontok ellen.

Már ballisztikus rakétákkal is támadnak, amik 12 perc alatt képesek elérni a célponthoz, viszont ez elegendő időt jelent arra, hogy a légvédelem elfogja azokat. Becslések szerint Irán újabb támadási hullámokat tervez, és mintegy 500 drónt és robotrepülőgép indítását tervezi Izrael ellen. Az USA is elítéli Irán tettét, és hiába figyelmeztették őket, ne indítsanak támadást, kitartottak az eredeti tervük mellett.

Liner/MTI

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.