Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Reagált a magyar kormány Irán Izrael elleni támadására

Fontos információkat közölt Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azt követően, hogy Irán megtámadta Izraelt.

...svg content...Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

Joe Biden, az USA elnöke biztos volt abban, hogy Irán hamarosan megtámadja Izraelt. Nem tévedett, a hírszerzési információk helyesnek bizonyultak, és Irán rakétaesőt zúdított Izraelre, akik válaszul megtorlást tervezhetnek, miközben a brit légierő rögtön reagált a súlyos helyzetre a Közel-Keleten állomásozó légi egységeivel.

A magyar kormány szintén közelről figyeli az eseményeket, és igyekszik felhívni azon magyarok figyelmét, akik esetlegesen bajba kerültek a kialakult helyzet miatt. Minden segítséget igyekeznek megadni nekik, felhívván arra is a figyelmet, hogy Jordánia már lezárta a légterét, és Izrael is ugyanezt tervezi. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

„A közel-keleti konfliktus eszkalációja miatt kérjük az esetlegesen bajba kerülő magyar állampolgárokat, hogy a konzuli ügyeletnél jelentkezzenek!” – olvasható Szijjártó posztjában a hivatalos Facebook oldalán az iráni támadást követően.

„Iránban a +98 912 687 6005 telefonszámot, míg Izraelben a +972 58-6297948 telefonszámot lehet hívni. Tájékoztatjuk a térségben tartózkodó, oda utazni kívánó, vagy onnan elutazást tervező magyarokat, hogy Jordánia légtere zárva van, s hamarosan lezárják az izraeli légteret is.” – hívta fel a figyelmet a külügyminiszter a helyzetre.

Szijjártó hangsúlyozta, Magyarország teljes mértékben elítéli azt, amit Irán tett Izraellel szemben. „Magyarország határozottan elítéli az Izrael ellen indított rakétatámadást. Ez az akció a közel-keleti konfliktus eszkalációjának veszélyét hozza magával, mely súlyos fenyegetést jelent a globális biztonságra.”