Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,893 $

Irán meglépte, sorra lövi ki a rakétákat Izraelre

A hírszerzési információk helyesnek bizonyultak, Irán támadást indított Izrael ellen, miközben sorra lövik ki a rakétákat az izraeli területekre.

...svg content...Fotó: Iráni férfi palesztin zászlót lenget Teheránban a ramadán szent böjti hónap utolsó péntekjén, az évenkénti al-Kudsz (Jeruzsálem) napján 2024. május 5-én. Az al-Kudsz napot az iráni iszlám köztársaság alapítója, Khomeini ajatollah vezette be az 1979-es forradalom idején tiltakozásul Kelet-Jeruzsálem 1967-es izraeli annektálása miatt, és a palesztinok melletti kiállás demonstrálására. MTI/EPA/Abedin Taherkenareh
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

Napokkal korábban arról jelentettek, hogy Irán támadást tervez Izrael ellen, és Joe Biden, az USA elnöke azt mondta, rövidesen be fog következni a támadás, de támogatják az izraeli kormányt, védelmet nyújtanak számukra.

Nem sokkal később Irán rakétaesőt zúdított Izraelre, miközben a légvédelem is teszi a dolgát. Több tucat iráni ballisztikus rakétát fogtak már el az elmúlt órákban, amik 12 perc alatt érnek el a célponthoz, így van idejük reagálni rá. Emiatt légiriadó volt az ország azon településein, melyek felé tartottak, és még a földet érés előtt lefogták a lövedékeket.

Az Umm al Fahem nevű arab faluban sérülést okozott egy lezuhanó rakétatöredék, és a Negev-sivatag egyik beduin falvában is súlyosan megsebesült egy tízéves kisfiú egy ilyen alkatrész miatt, de más kárról vagy sérülésről nem számoltak be – írja az MTI.

Az USA Izrael határain belül több tucat kamikaze drónt és robotrepülőgépet fogott el. Mellettük Jordánia is segített abban, hogy leszedjék a drónokat, és források szerint Izrael jelentős választ fog adni az iráni támadásra.

Liner/MTI