Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,36 Ft
Euró
385,91 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
69,907 $

Már a Lufthansa sem használja az iráni légteret a közel-keleti feszültségek közepette

Miután a helyzet fokozódik a Közel-Keleten, és Irán támadást szervezhet Izrael ellen, egyre többen kerülik az iráni légteret.

...svg content...Fotó: Unsplash/Adam Khan
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

Hírszerzési információk szerint Irán Izrael megtámadására készül, amivel minden eddiginél jobban mélyülhet el a fegyveres konfliktus a Közel-Keleten. Joe Biden amerikai elnök is erre számít, így valószínűleg valóban támadást indíthat Irán, aminek súlyos következményei lehetnek.

A világhírű német légitársaság, a Lufthansa már reagált a helyzetre, és bejelentette, a gépei nem használják tovább az iráni légteret, miután meghosszabbították a Teheránba tartó és az onnan induló járatok felfüggesztését.

Erre a közel-keleti feszültségek miatt volt szükség, és a Lufthansánál is a legfontosabb a biztonság. A cég leányvállalata, az Austrian Airlines is hasonlóan tett, hamarosan még többen állhatnak be a sorba. Háború esetén pedig valószínűleg egy légitársaság sem fogja használni az érintett légteret.

Az iráni fővárosba április eleje óta nem szállít utasokat a Lufthansa, de hivatalos formában nem ismertették a felfüggesztés okait, addig a Austrian Airlines a Közel-Kelet jelenlegi feszültségeire hivatkozva tette meg ezt a lépést, miután az utasok és a személyzet biztonsága prioritást jelent.

A CNA azt írja, a lépés azután történt, hogy Irán, akik Izraelt főellenségként kezelnek, az izraeli kormányt hibáztatta a nemrégiben Szíriában végrehajtott csapásért, mely két iráni tábornok halálát okozta, ami után megtorlással fenyegetőztek.