Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,35 Ft
Euró
388,19 Ft
Font
456,46 Ft
Bitcoin
67,425 $

Izrael komoly válaszra készülhet Irán ellen, az USA figyelőállásban van

Izrael a hírek szerint csak úgy fog lépni Irán ellen, hogy arról előzetesen egyeztet az USA vezetésével, akik egyelőre kizárólag a védekezést segítik.

...svg content...Fotó: Unsplash/Omri Greenberg
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

Pár órával ezelőtt Irán megtámadta Izraelt, akik azonban erre maximálisan fel voltak készülve a hírszerzési információk alapján. Emiatt az érkező lövedékek 99%-át ki tudták lőni, majd lezárták a légteret. Az jól látható, hogy a kereskedelmi járatok már messze elkerülik ezeket a területeket, miután jelenleg veszélyes arrafelé közlekedniük.

A britek is Izrael mögött állnak, és ennek megfelelően fokozták a jelenlétüket a Közel-Keleten. A magyar kormány szintén elítéli Irán tettét, akik ezzel egy minden eddiginél súlyosabb helyzetet teremtettek a térségben, ahol hosszú ideje zajlik Izrael és a Hamász háborúja a Gázai övezetben. Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

Az izraeli vezetés egyértelművé tette, nem állnak le az akciókkal, és nem is vesznek vissza. Az USA pedig tartja a szavát, komoly segítséget ad Izraelnek a védekezésben, mialatt a két ország vezetője telefonon beszélt egymással. Az Al Jazeera azt írja, 25 percen át egyeztettek, és az USA egyértelművé tette, támogatja Izraelt a védelemben, ugyanakkor semmilyen Irán elleni támadó akcióban nem vesz részt.

Egyes jelentések szerint Izrael ígéretet tett az amerikai vezetésnek arra vonatkozóan, hogy minden további lépést egyeztetés fog megelőzni. Ez azt jelenti, hogy olyan katonai akció nem történhet Izrael részéről, amiről az USA előzetesen nem kapna megfelelő tájékoztatást. Az amerikai kormány kifejtette, nem akarnak további konfliktust Iránnal.

Azt is egyértelművé tették, hogy az USA kész megvédeni Izraelt és a saját embereit a térségben. Hamarosan azonban elnökválasztást tartanak az államokban, és ha Donald Trump visszaveszi az irányítást, a Közel-Keleten is sok minden változhat.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.