Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,29 Ft
Euró
385,80 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
69,455 $

Hiába Irán támadása, Izrael folytatja a háborút a Gázai övezetben

Izraelt nem torpantja meg Irán támadása, teljes erővel folytatják az akciókat a Gázai övezetben, kitartván az eredeti terveik mellett.

...svg content...Fotó: Az iráni Forradalmi Gárdának a damaszkuszi iráni konzulátus elleni, Izraelnek tulajdonított légicsapással megölt hét katonáját temetik Teheránban 2024. április 5-én. A rakétatámadásban tizenhat ember életét vesztette, köztük Mohammad Reza Zahedi dandártábornok, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz (Jeruzsálem) nevű különleges egységének egyik parancsnoka és helyettese, Mohammad Hadi Hadzsi Rahimi tábornok. MTI/EPA/Abedin Taherkenareh
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint ismeretes, Irán megtámadta Izraelt, ami nem érte váratlanul a Közel-Keletet, és a világ többi részét sem, mert nyilvánosságra hozták azon hírszerzési információk egy részét, melyek pontosan ezt vetítették előre. Joe Biden, az USA elnöke is biztos volt abban, hogy Irán hamarosan támadni fog, és így is lett.

A brit légierő is feljebb kapcsolt a Közel-Keleten, és segítenek az érkező lövedéket elfogásában, amikből több száz tart Izrael felé. Eddig szinte minden ilyen eszközt ki tudott lőni a légvédelem, de Irán újabb hullámra készül, melynek részeként félezer drónt vethet be, amiket katonai célpontokra irányítanak. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Az Al Jazeera azt írja, a Moszad az izraeli miniszterelnöki hivatalon keresztül közölte, a Hamász elutasította a közvetítők által előterjesztett tűzszüneti javaslatot. A közleményben megemlítik, Izrael továbbra is arra törekszik, hogy teljes erővel valósítsa meg a Hamász ellen vívott háborújának céljait, és nem lesznek kíméletesek a történtek után.

Izrael hadserege szerint az iráni lövedékek 99%-át kilőtték, amiket feléjük irányítottak. Csak az éjszaka folyamán több mint 300 ilyen fegyver indult útnak Iránból, de néhányat Irakból és Jemenből is indítottak. Az USA aktívan vesz részt a védelemben, és maximálisan elítélik azt, amit az iráni vezetés rendelt el.