Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,37 Ft
Euró
387,11 Ft
Font
455,19 Ft
Bitcoin
67,538 $

Magas készültségben maradt Izrael hadserege az iráni támadás után

Továbbra is magas készültségben van az izraeli hadsereg, és közben értékelik a jelenlegi helyzetet Gáza és Irán miatt.

...svg content...Fotó: EPA/MOHAMMED SABER
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

Kína nagyon határozott véleményt mondott Irán támadása kapcsán, míg Joe Biden amerikai elnök azon dolgozik, hogy minél hamarabb elérhetővé tegyék Izrael számára az extra 14 milliárd dollár értékű segélycsomagot. Azt azonban tisztázta Biden, illetve a vezetés, nem akarnak háborút Iránnal, és nem vesznek részt egy esetleges ellenakcióban.

Az USA számos olyan drónt lőtt ki pénteken, amik Iránból tartottak Izrael felé. Részükről ez a maximum, vagyis védelmet biztosítanak Izrael számára, de Iránt nem támadják, és igyekeznek rábeszélni az izraeli vezetést, hogy ne indítsanak ellentámadást, mert abból csak még nagyobb problémák lehetnek a Közel-Keleten. Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

Irán szerint az USA jobban teszi, ha nem szól bele a vitába, mert máskülönben ők is célpontokká válnak a Közel-Keleten. Az izraeli hadsereg azt mondja, hiába Irán példátlan csapásai, azok nem vonják el a figyelmüket a Gázában vívott háborúból, folytatják a támadásokat, mert fel akarják számolni a Hamászt.

Kiderült, hogy a helyzetre való tekintettel még mindig magas készültségben van az izraeli hadsereg, és értékelik a helyzetet. Mintegy 130 emberről tudni, akiket fogva tartanak Gázában, azokat továbbra sem engedték szabadon, és a Hamász nemet mondott a legutóbbi tűzszüneti ajánlatra.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.