Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,167 $

14 milliárd dolláros segélycsomagot kaphat Izrael az USA-tól az iráni támadást követően

Joe Biden, az USA elnöke többek között azon dolgozik, hogy a képviselőház elfogadja azt a törvényjavaslatot, melynek részeként 14 milliárd dollárhoz jutna Izrael az iráni támadást követően.

...svg content...Fotó: EPA/Ken Cedeno / POOL
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnök az elmúlt hétvégén összehívta a Védelmi Tanácsot, miután Irán megtámadta az Izraelt. Nem sokkal később a kormányfő bejelentést tett, mialatt kiderült, az USA egymaga 70 Izrael felé tartó iráni drónt semmisített meg.

Irán nemcsak Izraelnek, hanem az USA-nak is üzent, és jelezték, jobb lenne, ha kimaradnának ebből az egészből, mert ha részt vesznek egy esetleges izraeli ellencsapásban, annak következményei lesznek. Az amerikai kormány azonban nem akar háborút Iránnal, és nem támogatja az ellencsapást, és abban biztosan nem vesz részt. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

A hírek szerint az USA nyomására dönthet úgy, Izrael, hogy nem indít támadást Irán ellen, akik közölték, ha az izraeli hadsereg marad a helyén, nem lesz újabb hullám, máskülönben akár tízszer erősebben csaphatnak le. Közben Joe Biden amerikai elnök sürgeti az USA képviselőházát, hogy fogadja el a 14 milliárd dolláros segélyről szóló törvényjavaslatot, amit Izrael kapna.

Telefonon keresztül jelezte Biden, hogy fogadják el a törvényjavaslatot a kongresszusi vezetők. Az Al Jazeera azt írja, már ezen a héten megelőlegezhetik a segélycsomagot, ami Izrael védelmét szolgálná, akik ezzel egy időben folytatják az akciójukat Gázában. Biden adminisztrációja február óta szorgalmazza a republikánusok által vezetett képviselőházat, hogy fogadják el az államok nemzetbiztonsági kiegészítő kiadásait.

Ez összesen 95 milliárd dollárt ölel fel, ami magában foglalja Izrael, Ukrajna és Tajvan támogatását is. Hamarosan azonban elnökválasztást tartanak az USA-ban, és ha Donald Trump visszatér, ezen a területen is jelentős változások várhatóak. Addig lehetséges, a képviselőház már nem fog sok ilyen mértékű döntést hozni.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a választók arcába hazudott

Szentkirályi úgy érzi, Karácsony gyakorlatilag a választók arcába hazudott, és nem érdemel több esélyt Budapest élén.