Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,77 Ft
Euró
397,54 Ft
Font
470,44 Ft
Bitcoin
63,876 $

Újságíró: Irán „lekicsinyli” az izraeli támadást, mert nem engedhet meg magának egy háborút

Egy újságíró rámutatott, Irán azért beszélhet ilyen könnyedén az Izrael által elkövetett támadásról, mert az ország vezetése is tudja, nem engedhetnek meg maguknak egy totális háborút.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Tara Kangarlou újságíró, az Irán szívverése című könyv szerzője a Sky Newsnak nyilatkozva úgy fogalmazott, meglátása szerint Irán „lekicsinyli” a saját földjén elkövetett nyilvánvaló izraeli támadást.

Elmondása szerint pénteken beszélt egy volt iráni kormánytisztviselővel, és megkérdezte tőle, hogy szerinte Teherán reagál-e majd az izraeli támadásra. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

Az iráni kormánytisztviselő pedig állítólag azt válaszolta, hogy Irán nem engedhet meg magának egy totális háborút, mert „tudja, hogy az Egyesült Államok támogatni fogja Izraelt és támogatni fogja ezt a konfliktust”. Kangarlou Irán reakciója kapcsán megjegyezte:

„Ma péntek van, és általában, ha a rezsim be akar jelenteni valamit, akkor a pénteki ima a megfelelő alkalom erre. Ennek ellenére nem hallottunk semmit a legfelsőbb vezetőtől. Nem igazán hallottunk az elnöktől sem. Tehát senki sem jött ki, hogy elítélje ezt a támadást, és azt mondja, hogy ‘megtorlást fogunk végrehajtani Izrael ellen’. Ez pedig azt jelzi nekünk, hogy Irán ki akarja hagyni ezt [a lehetőséget], legalábbis az alapján, amit látunk, és amit korábbi iráni tisztviselőktől hallottam, mert nem engedhetnek meg maguknak egy totális háborút.”

12 évesek megpofozták, a földre térdeltették, majd ellopták egy kisfiú focilabdáját Kispesten

A gyermek azt hitte, játszani szeretnének vele, ám kiderült, bántalmazás céljával közelítették meg a focipályán.