Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,56 Ft
Euró
385,10 Ft
Font
450,68 Ft
Bitcoin
69,685 $

Újságíró: Irán „lekicsinyli” az izraeli támadást, mert nem engedhet meg magának egy háborút

Egy újságíró rámutatott, Irán azért beszélhet ilyen könnyedén az Izrael által elkövetett támadásról, mert az ország vezetése is tudja, nem engedhetnek meg maguknak egy totális háborút.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Tara Kangarlou újságíró, az Irán szívverése című könyv szerzője a Sky Newsnak nyilatkozva úgy fogalmazott, meglátása szerint Irán „lekicsinyli” a saját földjén elkövetett nyilvánvaló izraeli támadást.

Elmondása szerint pénteken beszélt egy volt iráni kormánytisztviselővel, és megkérdezte tőle, hogy szerinte Teherán reagál-e majd az izraeli támadásra. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Az iráni kormánytisztviselő pedig állítólag azt válaszolta, hogy Irán nem engedhet meg magának egy totális háborút, mert „tudja, hogy az Egyesült Államok támogatni fogja Izraelt és támogatni fogja ezt a konfliktust”. Kangarlou Irán reakciója kapcsán megjegyezte:

„Ma péntek van, és általában, ha a rezsim be akar jelenteni valamit, akkor a pénteki ima a megfelelő alkalom erre. Ennek ellenére nem hallottunk semmit a legfelsőbb vezetőtől. Nem igazán hallottunk az elnöktől sem. Tehát senki sem jött ki, hogy elítélje ezt a támadást, és azt mondja, hogy ‘megtorlást fogunk végrehajtani Izrael ellen’. Ez pedig azt jelzi nekünk, hogy Irán ki akarja hagyni ezt [a lehetőséget], legalábbis az alapján, amit látunk, és amit korábbi iráni tisztviselőktől hallottam, mert nem engedhetnek meg maguknak egy totális háborút.”

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Fontos újítás lendíthet nagyot a magyar egészségügy helyzetén

A kormány júliustól teljeskörűen bevezeti az új betegút-menedzselő rendszert, amely lehetővé teszi a páciensek számára, hogy maguk jelölhessék ki az orvosi vizsgálatok időpontját.