Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,981 $

Irán légvédelmi rendszere „gyanús objektumot” észlelt, melyet tűz alá vett

Egy magas rangú parancsnok elmondása szerint a „gyanús objektum” nem okozott kárt.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

A hadsereg egyik magas rangú parancsnoka arról számolt be pénteken, hogy Irán légvédelmi rendszerei egy „gyanús tárgyra” lőttek Iszfahán központi városa felett, válaszul a ma reggeli nyilvánvaló izraeli támadásra. Siavash Mihandoost tábornok az iráni állami televíziónak nyilatkozva úgy fogalmazott:

„Egyáltalán nem okozott kárt vagy incidenst. A ma kora reggel Iszfahánban hallott hang nem robbanás volt, hanem a mi erős légvédelmünk tüzelt egy gyanús objektumra.” Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A Sky News szerrint iráni tisztviselők a robbanás kapcsán közölték, a támadás során a csapatok légvédelmi tűz alá vettek egy jelentős légi támaszpontot és egy nukleáris telephelyet is a város közelében.

Mint ismert, egy héttel ezelőtt Teherán drón- és rakétatámadást indított Izrael ellen, miután az egy dél-szíriai légvédelmi egységet célzó rakétacsapást mért rá. Erre reagálva Izrael megesküdött, hogy válaszlépéseket tesz Irán hétvégi, példátlan támadására, szakértők és a világ vezetői azonban egyre jobban aggódnak egy esetleges közel-keleti háború kirobbanásának veszélye miatt.

Meglepő kijelentést tett Vitézy Dávid

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy friss interjúban kifejtette, hogy elvi szinten nem zárkózna el a Karácsony Gergellyel való együttműködéstől a június 9-i választás eredményétől függetlenül.