Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,24 Ft
Euró
386,55 Ft
Font
454,27 Ft
Bitcoin
69,484 $

Iráni támadások: Olaszország a legmagasabb fokú riadókészültségben van

Hétfőre össze is hívták a közbiztonsági bizottság ülését, mindenre felkészülnek.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/ANSA/Telenews
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután Irán a hétvégén támadásokat intézett Izrael ellen, Olaszország riadót fújt, s jelenleg a legmagasabb fokú biztonsági riadókészültségben van. Úgy tudni, már frissítették az érzékeny helyszínek listáját, melyekre különösen nagy figyelmet fordítanak, továbbá hétfőre összehívták a közbiztonsági bizottság ülését is.

Matteo Piantedosi belügyminiszter hívta össze a nemzeti rend- és közbiztonsági bizottság ülését, melyen részt vesznek az ország rendőri és hírszerző szerveinek vezetői. Antonio Tajani külügyminiszter és Guido Crosetto védelmi miniszter eközben az alsóház és a szenátus külügyi bizottságainak közös ülésén számol be az aktuális helyzetről. Soron kívül Vörös szuperóriás csillag szomszédságában csodálhatjuk meg a holnapi teliholdat

Vasárnap Giorgia Meloni miniszterelnök elnökölt a G7 állam- és kormányfők ülésén, melyen a támadást „egyértelműen” elítélő közös nyilatkozatot fogadtak el. Az Ansa jelentése szerint a G7-ek olasz soros elnöksége által kiadott nyilatkozatban úgy fogalmaztak:

„Teljes szolidaritásunkat és támogatásunkat fejezzük ki Izrael és népe iránt, és megerősítjük a biztonsága iránti elkötelezettségünket. „Irán tetteivel tovább lépett a térség destabilizálása felé, és azt kockáztatja, hogy ellenőrizhetetlen regionális eszkalációt idéz elő. Ezt el kell kerülni.”

A közleményben továbbá leszögezték, a G7-ek továbbra is azon fognak dolgozni, hogy stabilizálják a helyzetet és elkerüljék a további eszkalációt. Ennek szellemében pedig egy követelést is megfogalmaztak Irán felé: A G7-ek követelik, hogy az ország és megbízottjai hagyjanak fel a támadásokkal.

Ennek kapcsán kiemelték, „készen állunk arra, hogy most és a további destabilizáló kezdeményezésekre válaszul további intézkedéseket tegyünk”. Végezetül az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán is szót ejtettek a közös közleményben: azt írták, „megerősítjük továbbá együttműködésünket a gázai válság megszüntetése érdekében, többek között azáltal, hogy továbbra is az azonnali és fenntartható tűzszünetre és a Hamász túszainak szabadon bocsátására törekszünk, és fokozott humanitárius segítséget nyújtunk a rászoruló palesztinoknak”.

Megtalálhatták az allergia ellenszerét, saját immunrendszerünk lehet a kulcs

Százmilliók küzdenek a kellemetlen tünetekkel, most két kutatócsoport is új eredményekkel kecsegtet.