Clouds
21 Budapest
Dollár
354,58 Ft
Euró
386,26 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
23,615 $

Liu-fivérek volt edzője: sajnálatos és szégyenletes a hazai szakemberek szembeköpése

TÉMÁK:
#Gyorskorcsolya
Fotó: A nézõk köszöntik a pekingi olimpiai aranyérmes Liu Shaoangot (b) és a váltóban négy éve ötkarikás bajnok Liu Shaolin Sándort a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkõzés elõtt a Groupama Arénában 2022. március 6-án. A címvédõ Ferencváros 2-1-re gyõzött. MTI/Kovács Tamás
Sport
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő
TÉMÁK

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang korábbi edzője szerint nem szabad elfelejteni, hogy nem a varázslók, hanem edzők, akik hozott anyagból dolgoznak. 

Bánhidi Ákosnak, a Liu-testvérek edzőjének van mondandója, nem is kevés, és a Nemzeti Sport hasábjain ki is fejtette egy részüket, valamint reagált Csang Csing Lina megítélésére. 

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

Állítja, hogy Lina legalább annyit meríthetett a hazai dolgokból, amíg Magyarországon volt, mint amennyit ide hozott, de meg kell jegyeznie, hogy „Lina nem Namíbiába érkezett korcsolyaedzőnek”, Magyarországnak már korábban is voltak olimpiai pontszerző helyezései, valamint Eb-érmei is. 

„A kiváló hazai szakemberek szembeköpése sajnálatos és szégyenletes” – jegyezte meg. 

Hozzátette: „Mindenki elhiheti, hogy Lina a stábtagokból szívesen elvitt volna magával néhányat a messzeségbe, ha ezt megtehette volna”.

Véleménye szerint nem jogos, hogy számon kérik a magyar edzőkön, hogy második vagy harmadik sorba illő versenyzőkkel érjenek egy kimagasló eredményeket, hiszen „edzők vagyunk, nem varázslók, akik hozott anyagból dolgozunk. Nem mindenki születik bajnoknak, bármennyire is szeretnénk…” 

Azonban kiemelte, hogy ők hisznek ezekben a korcsolyázókban, és mindent megtesznek, hogy kihozzák belőlük a maximumot. 

A Liu-fivéreknek a legjobbat kívánta, viszont megjegyezte, hogy „magyar edzőként a hazámat képviselem minden esetben, így minden bizonnyal várnak rám »érdekes« pillanatok”.