18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Lezuhant az indiai vezérkari főnök helikoptere 14 emberrel a fedélzetén, 5 ember életét vesztette (videó)

Fotó: Flickr
not image

Borbély Fanni

2021. december 8. - 10:27

Szerdán lezuhant az indiai vezérkari főnök helikoptere, 14 emberrel a fedélzetén, melynek következtében 5 ember életét vesztette, ketten pedig súlyos égési sérüléseket szenvedtek.

A helyi beszámolók szerint szerdán Tamil Naduban lezuhant egy katonai helikopter, amelyen Bipin Rawat vezérkari főnök és 13 másik személy tartózkodott – a helyszínre kiérkezett mentőcsapatok öt holttestet találtak a baleset helyszínén, két embert pedig súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba.

Az NDTV értesülései szerint Rawat tábornok felesége, asszisztense, és több kommandós is a helikopter fedélzetén volt, amikor megtörtént a baleset. Az indiai légierő egy tweetben erősítette meg a hírt, miszerint a vezérkari főnök is a helikopteren tartózkodott a baleset idején.

A baleset nem sokkal azután következett be, hogy a helikopter elhagyta a Sulur bázist, majd a Wellingtonban található Védelmi Szolgálati Főiskola felé vette az irányt. Az öt ember életét követelő balesetről videó is készült, melyen látszik, hogy a hegyoldalban szétszóródott roncsok között kutatnak túlélők után, miközben sűrű füstön vágnak át, és kidőlt fákat kerülgetnek a mentősök.