Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Letartóztatták az NBA-legenda Shawn Kempet egy autós lövöldözés után

Fotó: Unsplash/Edgar Chaparro
Észak-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Letartoztatták az NBA történetének egyik legjobb játékosát, aki egy autós lövöldözésbe keveredett az Egyesült Államokban.

Shawn Kemp nagyon nagy név az NBA-ben, ahol egykor a legjobbak között tartották számon. A 2 méter 8 centiméter magas világsztár a 60-as évek végén született, tavaly november végén ünnepelte az 53. születésnapját.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

Hosszú karriert futott be, 1989 és 2003 között volt tagja az NBA-nek. A Seattle SuperSonics, a Cleveland Cavaliers, a Portland Trail Blazers és az Orlando Magic színeiben játszott az amerikai kosárlabda-ligában.

Most azonban bajba került, miután egy autós lövöldözés egyik szereplőjeként letartóztatták Washingtonban. A TMZ Sports azt írja, délután 2 óra körül vita tört ki két autós között, amiknek következtében lövések dördültek el az egyik helyi bevásárlóközpont parkolójában.

A rendőrök elmondása szerint az egyik autós elmenekült a helyszínről, és egy fegyvert is találtak. Sérültekről eddig nem érkezett jelentés, de a hatszoros All-Star játékost 17 óra 58 perckor őrizetbe vették, és még mindig fogva tartják a Pierce megyei börtönben.

Súlyos bűncselekményről van szó, ami akár 10 év börtönbüntetést is vonhat maga után. Kemp nem ismeretlen a rendőrség előtt, 2005-ben és 2006-ban két kábítószerrel kapcsolatos incidense is volt, ami miatt letartóztatták. Azóta belevágott a kannabisziparba, és 2020-ban megnyitotta a saját gyógyszertárát.