Clouds
21 Budapest
Dollár
345,40 Ft
Euró
369,99 Ft
Font
429,99 Ft
Bitcoin
27,207 $

Lesújtó adatok: idén több mint 100 tömeges lövöldözés történt az Egyesült Államokban

Fotó: Rendőrök a helyszínnél 2023. március 27-én, miután egy nő lövöldözött és megölt három gyermeket és három felnőttet a Tennessee állambeli Nashville presbiteriánus magániskolájában. A tettest a rendőrök agyonlőtték. MTI/EPA/Hamilton Matthew Masters
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A GVA kifejtette, hogy ebbe a kategóriába sorolnak minden olyan esetet, amelyben legalább 4 ember halt meg, ám az utóbbi időben növekvő tendencia mutatkozott meg, ami aggasztó.

CNN szerint a Gun Violence Archive (GVA) nemrégiben lesújtó adatokat közölt, ugyanis megerősítették, hogy 2023-ban legalább 130 tömeges lövöldözés történt az Egyesült Államokban, holott a tavalyi év hasonló időszakában ez a szám 100 volt.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

Ám 2018 és 2020 között csak májusban érte el a 100-at a tömeges lövöldözések száma, ami azt jelenti, hogy az utóbbi időben egyre több ilyen incidens van, s ez rendkívül aggasztó. A GVA pedig hozzátette, hogy tömeges lövöldözésnek számít minden olyan eset, amelyben legalább 4 ember halt meg.

Korábban beszámoltunk róla, hogy lövöldözés történt a nashville-i Covenant keresztény magániskolában, amelynek következtében három tanuló és az iskola három dolgozója, köztük az iskola vezetője életét vesztette.

Később arról érkeztek hírek, hogy az elkövető transzneműnek vallotta magát, s több fegyverrel készült a támadásra, az otthonában pedig búcsúüzenetet és az iskola részletes térképeit találták meg, amelyeken a támadó felvázolta a bűncselekmény végrehajtását.

A 28 éves Audrey Hale korábban az intézmény diákja volt, illetve az is kiderült, hogy a templommal egybeépült iskolaépületbe egy oldalajtón keresztül jutott be, s már a földszinten tüzet nyitott, majd az emelet felé vette az irányt, mielőtt a rendőrök lelőtték volna.