Nashville-i lövöldözés: az elkövető egy nő volt, több fegyverrel készült a támadásra

Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A rendőrség legfrissebb információi szerint az elkövető egy nő volt, és több fegyverrel érkezett a helyszínre.

A rendőrség újabb részletekkel szolgált a lövöldözésről: legkevesebb három gyermek és három felnőtt vesztette életét a támadásban. Közlésük szerint a lövöldözővel együtt hétre emelkedett a halálos áldozatok száma.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, három gyermek és három felnőtt életét vesztette a Tennessee állambeli Nashville-ben egy keresztény magániskolában történt lövöldözés következtében. A helyszínre kiérkező rendőrök lelőtték az elkövetőt, miután tüzet nyitott az egyenruhásokra.

A CNN jelentése szerint Don Aaron, a Metro Nashville-i rendőrkapitányság munkatársa hétfői sajtótájékoztatóján megosztotta, a rendőrök az épület második emeletén szembeszálltak a lövöldözővel.

Az első segélyhívások helyi idő szerint délelőtt 10 óra 15 perckor érkeztek a hatóságokhoz, Aaron pedig azt is megosztotta, hogy a támadó „úgy tűnik, tizenéves lehetett”, de személyazonosságát nem erősítették meg.

Hozzátette, a helyszínre kiérkező rendőrök összetűzésbe keveredtek a nővel, majd két egyenruhás tüzet nyitott a támadóra, akit halálos lövés ért. A rendőrség közlése szerint a nő legalább két „támadó típusú” puskával és egy kézifegyverrel volt felfegyverkezve.