Clouds
21 Budapest
Dollár
366,65 Ft
Euró
393,76 Ft
Font
441,67 Ft
Bitcoin
22,996 $

Órákig lesben állt, hogy egy baltával megölje feleségét, 27 év börtönt kapott

Fotó: Unsplash/Tyler Lastovich
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A férfi korábban egy sztriptízbár főnöke volt, s mint kiderült, hosszú órákon át rejtőzködött egy baltával a sötétben a ház előtt, hogy aztán szétzúzza a nő koponyáját. Állítása szerint azért akarta meggyilkolni feleségét, mert megromlott a kapcsolatuk.

A 42 éves volt sztriptíztáncos és a Dreamboys sztriptízbár volt főnöke, David Richards hosszú órákon át lesben állt a sötétben, hogy megölje a 32 éves feleségét, Alex Alamrát: a nő kilépett az Essex állambeli Stockban található otthonukból, hogy kiengedje a kutyákat, miközben a gyermekek a házban tartózkodtak.

Soron kívül Török-szíriai földrengés: két-három évig is tarthatnak az utórengések

A férfi megtámadta a nőt a baltával, aki koponyatörést szenvedett, s az arcán és a fejbőrén több súlyos vágás is keletkezett a támadásban. A nő azóta nyilatkozott a sajtónak, s úgy fogalmazott:

“Teljes mértékben elárult az a személy, akitől gyermekeim születtek és a feje tetejére állította az életemet. A hegek állandóan emlékeztetnek arra, hogy mit tett velem.”

A csütörtöki ítélethirdetésen a nő is részt vett, s a bíró megdicsérte bátorságáért, noha a történek miatt sírva fakadt, amikor felolvasták a támadás részleteit. A borotvált fejű Richards videón keresztül jelentkezett be a börtönből, s bár előre eltervezte kegyetlen tettét, a tárgyaláson időként zokogásban tört ki.

Az ügyész megosztotta, Richards 2022. április 3-án egy baltát, száraz ruhát és kábelkötegelőket vitt a címre, hangsúlyozva, hogy a férfi egyértelműen előre megfontoltan cselekedett az ominózus éjszaka előtt, és aznap este is. Hosszú órákon keresztül várakozott a sötétben a baltával, miközben azt várta, hogy nő kijöjjön a házból. A Sky News jelentése szerint a férfit 27 év börtönbüntetésre ítélték.