Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,77 Ft
Euró
379,76 Ft
Font
442,75 Ft
Bitcoin
41,727 $

Egészen lenyűgöző új tarantula fajt fedeztek fel Thaiföldön

A hipnotizálóként leírt, angolul „electric blue” jelzővel illetett tarantulát egy expedíció során fedezték fel Thaiföldön.

Fotó: Unsplash/Julian Göbel
Tudomány

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN jelentése szerint egy thai kutatócsoport tagjai voltak olyan szemfülesek, hogy felfedeztek egy új tarantula fajt Thaiföldön a pókot a dél-thaiföldi Phang-Nga tartományban végzett expedíciójuk során találták meg,amelynek célja a tarantulák sokféleségének és elterjedésének kutatása volt az országban. A szemkápráztató külsővel megáldott újonnan felfedezett fajról készült képeket ezen a linken lehet megtekinteni.

Narin Chomphuphuang, a Khon Kaen Egyetem Entomológiai és Növénykórtani Tanszékének kutatója a CNN-nek nyilatkozva hétfőn úgy fogalmazott a nem mindennapi felfedezés kapcsán: Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

„Találtunk egy új tarantula fajt, mely szemkápráztató kék-ibolya árnyalatban pompázik, mely az elektromos kék szikrákra emlékeztet.”

A mangroveerdőben élő fajra bukkanó kutatócsapat tagja volt a thaiföldi vadonban élő YouTuber JoCho Sippawat is, aki szintén szerzője a múlt héten megjelent tanulmánynak: érdekesség, hogy ugyanennek a csapatnak néhány tagja tavaly Thaiföldön felfedezett egy korábban ismeretlen tarantula fajt, mely a bambusznövények kivájt szárában élt, s így kapta a Taksinus bambus nevet.

Visszatérve az új felfedezésre: a csapat elárverezte az új faj elnevezésének jogát, hogy nyilvánosságra hozza a leletet, valamint hogy felhívja a figyelmet és pénzt gyűjtsön az észak-thaiföldi őslakos lahu nép számára, melynek Sippawat is tagja.

Chomphuphuang az új faj kapcsán kiemelte:

„A kék az egyik legritkábban előforduló szín a természetben, ami különösen izgalmassá teszi az állatok kék színezetét.”

Bekavarhat egy dolog azoknak, akik még idén igényelnék a CSOK-ot, vagy a Babavárót

A már megszokott módon rövidesen eljön az igazgatási szünet ideje, ami azt jelenti, hogy ebben az időszakban nem lehet hivatalos ügyeket intézni.