Dollár
395,07 Ft
Euró
417,98 Ft
Font
484,85 Ft
Bitcoin
17,192 $

Lengyel EP-képviselő: az EU-t irányító baloldal gyűlöli a konzervatívokat

Fotó: Ryszard Legutko lengyel filozófus, a Jog és Igazságosság Párt (PiS) európai parlamenti képviselője beszél a Rézbong Kiadónál megjelent A közönséges ember diadala című könyve bemutatóján a budapesti Lengyel Intézetben 2018. június 6-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása szerint Brüsszel politikai ellenfélnek tekinti a lengyel kormányt, az Európai Bizottság pedig nem olyan intézmény, amely „vak a pártszínekre”.

Ryszard Legutko konzervatív EP-képviselőt nemrégiben arról kérdezték, véleménye szerint mekkora esély van a Helyreállítási Alap átutalására, mire azt felelte, ebben meglehetősen pesszimista, mint ahogyan az európai intézmények és az európai politikusok tekintetében is.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

„Az Európai Uniót a baloldal irányítja, amely utálja a jobboldalt és minden konzervatív pártot: a lengyelt, olaszt, magyart, bármit” – hangsúlyozta.

Majd arra utalt, miszerint Brüsszel politikai ellenfélnek tekinti a lengyel kormányt, hozzátéve, hogy az Európai Bizottság nem olyan intézmény, amely „vak a pártszínekre” – derül ki a Rzeczpospolita beszámolójából.

A lengyel EP-képviselő azt is elmondta, egyelőre még nem döntötte el, hogy indul-e a következő európai parlamenti választásokon, viszont hajlandó mindent megtenni azért, hogy megerősítse az európai politika konzervatív szárnyát. Véleménye szerint ha ez nem történik meg, akkor az „Európát jelenleg uraló baloldali despotizmus tovább fog erősödni”.