Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,28 Ft
Euró
378,65 Ft
Font
441,65 Ft
Bitcoin
41,483 $

Videón a NAV által lefoglalt rendkívül különleges és ritka Ferrari

Videós anyagot közzétett a NAV a lefoglalásról, melynek ideje alatt egy több mint egyedi és ritka Ferrarit is zár alá helyeztek.

Fotó: Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A NAV által kiadott közleményben foglaltak szerint egyszer s mindenkorra vége a fényűző életnek. Munkatársaink rátették a kezüket egy bűnszervezet vezetőjének garázsában talált limitált szériás Ferrarira, amelyből mindössze csak húszat gyártottak.

A közleményben hozzáteszik, a luxusjárgány csomagtartójából pedig több mint 1,1 millió euró került elő, és ez még nem minden. Egy másik helyszínen Lamborghini Urus-t parkoltattak. A pénzügyőri akcióval érintett bűnszervezet számlagyárként működött. Soron kívül Orbán Viktor egykor hivatásos, fizetett Mikulás is volt

Többek között azt is megtudhattuk, hogy a bűncselekményeket elkövetők 2021 nyarától összesen 472 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a központi költségvetésnek. Jelentős értékű ingatlanok, luxusjárművek és hatalmas mennyiségű készpénz lefoglalásával, illetve zár alá vételével csaknem 1,2 milliárd forint összegű vagyont biztosítottak a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói a bűnszervezet végleges felszámolására szervezett akcióban.

A 17 ingatlan és 8 gépkocsi mellett a félmilliárd forint értékű készpénz és a zárolt céges számlapénzek is az okozott vagyoni hátrány megtérülését szolgálják. A bűncselekmény-sorozat megszakítására és a bűnszervezet felszámolására szervezett akcióban egyszerre 30 helyszínen, mintegy 100 pénzügyőr nyomozó és járőr csapott le.

Néhány helyszínen a nagy volumenű adatmentésekhez szükséges IT-specialisták is dolgoztak. A NAV Merkúr bevetési egységének köszönhetően az egyik kiemelt helyszínen pótolhatatlan bizonyítási eszközöket találtak.

A nyomozóhatóság a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, hamis magánokirat felhasználása és intellektuális közokirat-hamisítás bűncselekmények elkövetését kétséget kizáró és azt alátámasztó tárgyi, valamint digitális bizonyítékokat teljes körben begyűjtötte, amely alapján nyolc gyanúsítottat hallgattak ki. A Pécsi Járásbíróság három gyanúsított vonatkozásában elrendelte a letartóztatást.

A büntetőeljárás a nyomozóhatóság részéről akár rövid időn belül befejezhető. Amennyiben beigazolódik az elkövetők bűnössége, a szervezet irányítói a büntetőeljárás lezárásakor akár húsz év börtönbüntetésre is számíthatnak.

Hiánypótló hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonyra a Nébih

Tudatos hűtőhasználattal érdemes küzdeni az élelmiszerpazarlás ellen.