Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

Laporta már két edzőt is kiszemelt Xavi helyére

Xavi Hernandez, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub vezetõedzõje csapata nézõk által is látogatható, nyílt edzésén vesz részt a barcelonai Camp Nou stadionban 2022. január 3-án. A labdarúgóklubhoz szerzõdött Ferran Torres spanyol labdarúgót ezen a napon mutatták be a klubnál. MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia
not image

Borbély Fanni

2022. október 17. - 17:45

A Barca eredményei az idő múlásával szemmel láthatóan egyre rosszabbak, ezt pedig a klub vezetése is látja, Laporta pedig már ki is szemelt két lehetséges utódot Xavi helyére.

A fichajes.net beszámolója szerint a számok elemzése után gyorsan kirajzolódik, hogy Xavi az utóbbi idők egyik legrosszabb edzője a Barcánál: a Real Madrid elleni legutóbbi vereség, valamint a Bajnokok Ligája csoportköréből történő küszöbön álló kiesés miatt az edző kellemetlen helyzetbe került.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

A portál értesülései szerint pedig e gyenge teljesítmény arra sarkallta Joan Laportát, hogy elkezdjen nézelődni, ki lehetne megfelelő utódja Xavinak. Amennyiben pedig nem történik egy hatalmas és pozitív irányú változás, vagy valami csoda, a Barcelona nem fog továbbjutni a Bajnokok Ligája csoportkörből, és a második egymást követő szezonban kell helytállnia az Európa Ligában.

A közelmúltbeli sorozatos kudarcok igen kellemetlen helyzetbe hozzák a klubot, hiszen korábban azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy legalább a Bajnokok Ligája negyeddöntőbe bejutnak: ezek a kudarcok pedig a klub gazdasági helyzetére is igen negatív hatással vannak.

A portál értesülései szerint Laporta két edzőt is kiszemelt, akik alkalmasak lehetnének arra, hogy folytassák a munkát a csapattal, ha végül Xavi menesztése mellett döntene:

Thomas Tuchel: a díjnyertes német edző jelenleg szabad, hiszen a Chelsea vezetősége a szezon elején búcsút intett neki, noha a menesztés kétségkívül elég komoly vitát generált a klubban. Tuchel az egyik legalkalmasabb személy lehetne Xavi helyére, hiszen Laporta sem titkolja, hogy kedveli az edzőt és munkásságát.

Marcelo Gallardo: az edző nemrég úgy határozott, hogy távozik a CA River Plate-től. hogy új kihívásokat keressen. Jelenleg minden jel arra utal, hogy az argentin edző Európába csomagol, az esélyes klubok között pedig ott figyel az Atletico Madrid és a PSG is; ám a Barca eddig nem igazán jött szóba az edzőnél, de ki tudja, mit hoz a holnap.