Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,675 $

Lángoló autóval hajtott át a piroson egy sofőr Tatabányán

Fotó: BpiAutósok
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Szerencsétlen Volvo láthatott már szebb napokat is.

Az eset Tatabányán, a Szent Borbála úti kereszteződésben történt, a kamerás autó vezetője pedig érthető magyarázattal szolgált, hogy a szerencsétlenül járt Volvo sofőrje miért hajtott át a piroson.

Soron kívül Ritka óriáspókot észleltek az ausztráliai Queenslandben

“Égő autó megállt, majd áthajtott a piroson. A lámpa után néhány száz méterre van a tűzoltóság, valószínűleg oda sietett a piros jelzés ellenére is.” – írták a BpiAutósok csatornájának.

Mit tehetünk, ha kigyullad az autó?

„Ha az utasfülkében égett szagot tapasztalunk, és a nyomában vékony füstcsíkot látunk terjengeni a műszerfal mögül, azonnal álljunk meg, vegyük le a gyújtást és a gyújtáskapcsolóból vegyük ki a slusszkulcsot! A gyújtás levételével, majd az akkumulátor lekapcsolásával áramtalanítjuk autónk elektromos rendszerét, ezáltal megszűnhet a zárlatos vezeték túlmelegedése, felizzása. Természetesen az azonnali megállás nem hirtelen padlóféket jelent, hanem a körülöttünk – és főleg a mögöttünk – haladó járművek biztonságát figyelembe vevő gyors fékezést” – írja a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelem.

„A keletkező tűz oxigén ellátása – lecsukott motorháztető esetén – a tető alatt megszoruló füst és egyéb égéstermékek miatt nem tökéletes, ezáltal a lánggal égés intenzitása kisebb. Abban a pillanatban, ahogy felnyitjuk a tetőt, friss levegőt engedünk a tűzre, és a lángok felcsapnak! A motortérben keletkező tűz esetén csak akkor nyissuk fel a motorháztetőt, ha a kezünkben van egy kibiztosított, beüzemelt tűzoltó készülék, de ebben az esetben is csak annyira, hogy az oltóanyag biztosan bejusson.”