Clouds
21 Budapest
Dollár
353,21 Ft
Euró
388,67 Ft
Font
436,95 Ft
Bitcoin
23,750 $

Mióta itt jártál:

Kigyulladt egy BMW a Róbert Károly körúton

Fotó: BpiAutósok
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Sajnos valakinek igen szomorúan indult a szerda reggel, de talán még időben érkeztek a tűzoltók.

A BpiAutósok csatornájára feltöltött videón az látható, ahogyan erősen füstöl az autó, melynél már a tűzoltók is ott voltak. A leírásból nem derült ki, hogy mitől gyulladt ki a BMW, ám vélhetően műszaki hiba okozta az esetet.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Nem ez volt az egyetlen autótűz ma reggel Budapesten, mint korábban beszámoltunk, két személyautó gyulladt ki egy többlakásos társasház mélygarázsban Budapest XVIII. kerületében.

Mit tehetünk, ha kigyullad az autó?

„Ha az utasfülkében égett szagot tapasztalunk, és a nyomában vékony füstcsíkot látunk terjengeni a műszerfal mögül, azonnal álljunk meg, vegyük le a gyújtást és a gyújtáskapcsolóból vegyük ki a slusszkulcsot! A gyújtás levételével, majd az akkumulátor lekapcsolásával áramtalanítjuk autónk elektromos rendszerét, ezáltal megszűnhet a zárlatos vezeték túlmelegedése, felizzása. Természetesen az azonnali megállás nem hirtelen padlóféket jelent, hanem a körülöttünk – és főleg a mögöttünk – haladó járművek biztonságát figyelembe vevő gyors fékezést”írja a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelem.

„A keletkező tűz oxigén ellátása – lecsukott motorháztető esetén – a tető alatt megszoruló füst és egyéb égéstermékek miatt nem tökéletes, ezáltal a lánggal égés intenzitása kisebb. Abban a pillanatban, ahogy felnyitjuk a tetőt, friss levegőt engedünk a tűzre, és a lángok felcsapnak! A motortérben keletkező tűz esetén csak akkor nyissuk fel a motorháztetőt, ha a kezünkben van egy kibiztosított, beüzemelt tűzoltó készülék, de ebben az esetben is csak annyira, hogy az oltóanyag biztosan bejusson.”