Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,28 Ft
Euró
378,65 Ft
Font
441,65 Ft
Bitcoin
41,483 $

Figyelmeztetnek a kutatók, agyhártyagyulladást okozhat ez a háziállat

Az afrikai óriáscsiga egyre népszerűbb háziállat Európában, egy svájci kutatás azonban arra figyelmeztet, hogy veszélyes lehet az emberre nézve.

Fotó: Pixabay / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Lausanne-i Egyetem tudósai a Parasites & Vectors című folyóiratban publikált tanulmányban arra figyelmeztettek, hogy az óriáscsigák olyan fonálféreg-parazitát adhatnak át az embernek, amely agyhártyagyulladást okozhat.

Cleo Bertelsmeier, a tanulmány egyik kutatója elmondta, hogy a közösségi médiában rengeteg olyan kép látható, amelyen az óriáscsiga hozzáér egy ember bőréhez vagy akár a szájához – írta a bama.hu az MTI beszámolója alapján. Soron kívül Orbán Viktor egykor hivatásos, fizetett Mikulás is volt

A szakértő hozzátette, sokan azt gondolják, hogy a csiganyál jót tesz az ember bőrének, holott nagy a kockázata, hogy ezzel a kórokozókat is átadja.

A tanulmány társszerzője, Jérome Gippet pedig hangsúlyozta: az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy saját maguk és családjuk egészségét is kockáztatják, amikor kézbe veszik vagy az arcukhoz emelik az óriáscsigát.

Hiánypótló hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonyra a Nébih

Tudatos hűtőhasználattal érdemes küzdeni az élelmiszerpazarlás ellen.